Un medic infectat cu coronavirus transmite un mesaj tulburator semenilor sai: “Izolare. Credinta. Speranta. Rabdare. Curaj”

Oncologul Alina Popa de la Spitalul Judetean Deva, internata la Timisoara, are si sotul spitalizat de ieri cu simptome, in vreme ce fiica de 12 ani a ramas acasa, cu dureri in gat, in grija unui unchi.

Doctorita Alina Popa de la sectia de oncologie a Spitalului Judetean Deva a fost, alaturi de colegul sau Tiberiu Rugea, in primul val de medici depistati pozitiv cu coronavirus la unitatea de urgente a judetului Hunedoara. Este internata de aproape o saptamana la Timisoara. Ieri a fost testata din nou.

“Rezultatul a iesit tot pozitiv”, a anuntat Popa intr-un dialog pe mesaje telefonice cu Libertatea. Si a continuat: “Nu sunt extraordinar de bine. Sotul meu e si el internat de ieri. A avut temperatura 38,5. Maria, fiica mea de 12 ani, a ramas acasa cu fratele meu. O doare gatul, e necajita. Nu pune multe intrebari”.

“Ieri am vorbit cu fiica mea si i-am spus ca s-ar putea sa existe posibilitatea efectuarii tratamentului la domiciliu. A inceput sa alerge prin camera de bucurie. Ii este frica de spital. Iar mie imi este teama pentru copilul meu! Alina Popa, medic confirmat pozitiv:”

Iar de pe patul de spital din Banat, Alina Popa a tastat un mesaj catre oameni din partea unui medic infectat cu coronavirus: “Izolare. Credinta. Speranta. Rabdare. Curaj”.

Articolul continuă după reclame

“Amenintati cu dosare penale”

In acest timp, din interiorul Spitalului Judetean Deva vin marturii tulburatoare dinspre medicii ramasi carantinati in interior, unde se afla peste 20 de cadre, majoritatea cu simptomatologie de coronavirus.

Intr-o declaratie pentru ziardehunedoara.ro, medicul Roxana Betea, pe care inchiderea spitalului a prins-o in garda de la Terapie Intensiva, spune ca “situatia e grava. Nimeni nu ne zice nimic, din data de 29 seara, de cand am primit ordinul ca nu mai pleaca si nu mai intra nimeni. Suntem amenintati cu dosare penale daca plecam din spital, suntem ca la puscarie.

Nu putem primi nimic de acasa, politia sta in spatele spitalului. Aseara a venit o prietena sa imi aduca ceva haine, mi-a aruncat peste gard o cutie, dar politia a fost pe faza. Vor sa stau 14 zile intr-o pereche de pantaloni, un tricou si sa nu mai zic mai departe!”

Citeste si articolul :   Cine e Dominic Fritz, germanul care este noul primar al Timisoarei: "Am crescut la sat..."

Citeste mai multe pe libertatea.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.