Paste 2020. ANUNTUL BOR despre slujba de Inviere. E valabil pentru toata tara

Din cauza pandemiei COVID-19 care a dus la restrictii drastice in tara noastra, anul acesta, Pastele va fi diferit fata de cum il stiam. Masurile de siguranta se aplica si Bisericii, astfel sa slujba de Inviere va suferi modificari.

Patriarhia Romana a anuntat schimbarile pentru Paste 2020. In toata tara, BOR a luat decizia ca slujba de Inviere sa se desfasoare fara cetateni in Biserca. Hotararea vine ca urmare a Ordonantei Militare Nr. 2, care a dispus ca slujbele sa se desfasoare fara credinciosi.

Astfel, cea mai importanta sarbatoare crestina nu se va mai desfasura asa cum stiam cu totii. Este deja evident ca nu vom petrece Sarbatorile Pascale in familie, asa cum obisnuiam.

Cum se oficiaza slujba de Inviere. BOR a luat decizia pentru Paste 2020
Reprezentantii Bisericii au facut declaratii despre cum vor proceda in ziua de Paste:

Publicitate

„In cazul in care autoritatile nu vor veni cu noi ordonante, preotii vor sluji slujba de Inviere in biserici, conform situatiei de acum, mai exact conform Ordonantei Militare nr. 1 si a Ordonantei Militare nr. 2, care au stabilit masuri succesive privind limitarea libertatii de miscare si intrunire a cetatenilor, ceea ce afecteaza si viata religioasa publica a credinciosilor”

Citeste si articolul :   Numarul actelor de piraterie creste, ameninta petrolierele si aprovizionarea cu titei

, transmite Pr. Arhid. Ionut Mavrichi, consilier patriarhal.

Publicitate

In acest an, Pastele ortodox pica in data de 19 aprilie. In 2020, de Paste, nu vom primi Lumina Sfanta de la Ierusalim, din cauza pandemiei de COVID-19. Restrictiile sunt valabile si pentru crestinii catolici, care sarbatoresc Pastele pe 12 aprilie, dar si pentru celelalte culte religioase.

Preotii au gasit si solutii pentru a fi aproape de credinciosi
Cu siguranta, slujbele de Inviere vor fi oficiate in biserici si transmise pe internet pentru credinciosi. Romanii vor putea urmari slujbele pe diferite site-uri de streaming si pe posturile Trinitas TV si Radio Trinitas ale Patriarhiei Romane Preotii s-au gandit si cum sa ii impartaseasca pe oameni la domiciliu, respectand prevederile legale.

„In legatura cu Sfintele Pasti, respectiv painea si vinul care simbolizeaza Trupul si Sangele lui Hristos, ar fi si varianta ca fiecare sa le pregateasca acasa si noi vom da o binecuvantare pentru ele. Insa nici eu, ca preot la biserica mea, nu am deocamdata o solutie (…)

Citeste si articolul :   Inca o lovitura pentru Antena 1. Cosmin Selesi, depistat cu noul virus. Cum s-a infectat

Ne gandeam sa mergem la blocuri si sa lasam la fiecare scara de bloc un anumit numar de pahare, dar ar fi impropriu”, a sustinut parintele Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, potrivit redactia.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.