Cum arata astazi actorul din celebrul film ”Iisus din Nazaret”

Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe Iisus in celebrul film Iisus din Nazaret, a reusit sa ramana in memoria tuturor cu chipul sau angelic si dramatic deopotriva, cu toate ca de atunci s-au scurs aproape 44 de ani.

Acesta trebuia sa il joace pe Iuda, insa a reusit sa impresioneze producatorii si sa joace rolul principal, intruchipandu-l pe Iisus.

Cea mai populara dintre adaptarile biblice, „Iisus din Nazaret”, drama regizata de Franco Zeffirelli, a fost de cinci ori nominalizata la Premiile Bafta si de doua ori la Premiile Emmy.

Publicitate

Actorul a primit cu greu un rol intr-un alt film, dupa foarte multi ani de la savurarea succesului cu ”Iisus din Nazaret”, pelicula realizata in 1977.

Desi Al Pacino si Dustin Hoffman au fost actorii favoriti pentru acest rol, Powell a reusit sa primeasca rolul care avea sa ii schimbe viata pentru totdeauna.

Apropiatii sustin ca filmul l-a marcat profund pe actor. Acesta a avut o perioada in care se credea Iisus Hristos si in care vorbea de parca ar fi fost mereu in rolul sau. ”Din cap pana-n picioare eram Iisus Hristos! A fost ceva magic.”, declara la acea vreme actorul.

Citeste si articolul :   Parlamentul a decis organizarea alegerilor locale in cel mult 6 luni dupa starea de alerta

Cum arata astazi actorul din celebrul film ”Iisus din Nazaret”

Robert Powell are astazi aproape 77 de ani. Actorul s-a nascut pe 1 iunie 1944, la Salford, Lancashire.

Intr-un interviu acordat lui James Barclay in 1977, pentru revista Movie Stars, Robert Powell marturisea:

Publicitate

„Inainte de a incepe acest film, nu aveam nici cel mai mic interes pentru religie si nicio parere despre Iisus Hristos. Acum cred in Hristos si in divinitatea Lui, chiar daca nu merg constant la Biserica. Inainte de a incepe sa filmez, informatiile mele despre Iisus se limitau la invataturile de la scoala duminicala si din povestile religioase, totul la un nivel mai curand imatur.

Stiam ca asta nu va fi suficient pentru mine, ca actor, pentru a face ca personajul meu sa fie mai bun. Asa ca am citit Biblia din scoarta-n scoarta, lucru pe care nu il mai facusem inainte. Am consultat, de asemenea, lucrari de specialitate si comentarii asupra Bibliei pentru ca doream sa vad ce gandesc si altii.

Citeste si articolul :   Carmen Tanase atac dur la adresa celor care respecata masurile impuse de pandemia de coronavirus: "Ai stat ca o momaie sau ca un fatalau"

Un actor trebuie sa fie obiectiv cand interpreteaza un rol. Cu toate astea, dupa ce l-am interpretat pe Iisus in toate aceste luni, ar fi extrem de greu sa nu cred in El.

Multe scene m-au miscat profund; este cazul secventei predicii de pe munte. La jumatatea filmarii ei, am fost atat de impresionat eu insumi, incat am inceput sa plang.

Eu Il vad pe Hristos ca pe o combinatie intre om si Dumnezeu. Este un om care a mers contra curentului politic al acelor vremuri. Nu e un om furios, chiar daca e capabil de o indignare extrema. Nu e nici prea comod. Teoretic, scena crucificarii nu ar fi trebuit sa fie una dificila pentru mine.

Dar eram putin cam nervos, poate din cauza faptului ca reusisem sa ma infometez printr-un regim in care am mancat doar branza timp de 12 zile inainte ca scena sa fie turnata, pentru a aparea foarte slab”.

Robert Powell este casatorit de 47 de ani cu aceeasi femeie si nu a mai avut roluri atat de importante ca cel care l-a facut faimos. Vocea l-a ajutat sa fie ales sa nareze diferite reclame si documentare, in special documentare despre al doilea Razboi Mondial.

Citeste si articolul :   Un roman din Frankfurt, mesaj dur pentru cei din tara: ”Acasa nu se intoarce Diaspora, se intorc doar cei iresponsabili”

„Regizorul Franco Zeffirelli, alaturi de mine aici, pe platoul de filmare al serialului Iisus din Nazaret, a fost un geniu care a devenit un prieten drag si nasul copiilor mei. Aproape ca am murit in timpul filmarilor din Tunisia, cand cineva a dat drumul la o franghie care ma tragea pe o cruce de otel de 40 kg. Un cameraman a apucat franghia inainte sa cad de la 4 metri cu toata greutatea aceea pe gat”, povesteste Robert Powell despre aceasta imagine

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.