Parintele Calistrat Chifan, mesaj in plina pandemie: Macar tinerii sa…

Parintele Calistrat Chifan a declarat in exclusivitate, pentru Antena 3, ca in noaptea de Inviere ar trebui macar tinerii sa aiba voie sa iasa din casa, macar o ora, pentru a lua Lumina.

”In aceste clipe, aceasta boala a trecut si ea cu ingerul mortii printre noi si a cules roade. In aceasta saptamana de Patimi trebuie sa fim mai atenti la ceea ce insemana viata noastra personala si viata raportata la Iisus Hristors.

Credinta nu e un act de nervozitate. Nu trebuie sa te mandresti, sa te razbuni.

Eu inca cred ca in noaptea de Inviere, daca Dumnezeu e mare, consider ca printr-o buna vointa a autoritatilor, pentru cei tineri si sanatosi macar o ora de ingaduinta, cat se ia Sfanta Lumina, pentru ca slujbele se fac doar in afara Bisericii. Cu distanta, cu masca.

Daca acest lucru nu se va intampla, stam in fata candelei, in fata Icoanei Mantuitorului Iisus Hristo, avem lumanarea noastra si citem acatistul si gustam o gura de agiasma si il slavim pe Dumnezeu cantand Hristos a inviat”, a zis preotul.

Citeste si articolul   Ce inseamna prelungirea starii de urgenta! Vor fi restranse drepturi precum: libera circulatie, dreptul la viata privata sau libertatea economica