Fa asta azi, pana la asfintit si vei avea noroc tot restul anului

Pe 14 aprilie 2020, este marcata Martea Mare din Saptamana Patimilor. Iata, asadar, care sunt traditiile si obiceiurile din aceasta zi sfanta.

Biserica nu considera munca de Martea Mare un pacat, motiv pentru care credinciosii au liber la curatenie in gospodarie, in curte sau in gradina. Ba chiar este recomandat sa fie aerisita fiecare camera, sa se termine munca la camp si sa fie bine curatate toate geamurile.

Pentru barbati, se spune ca este bine sa le fie de ajutor nevestelor in aceasta zi, pentru ca vor avea noroc in relatie tot restul anului si vor avea parte de spor in casa, scrie spynews.ro.

O veche superstitie din popor spune ca este bine ca oamenii sa se spele ritualic, aceasta practica avand puterea de a seca bolile.

Publicitate

Tot in Martea Mare, preotii de peste tot din tara citesc Pilda celor Zece Fecioare. In aceasta pilda, se vorbeste despre zece fecioare: cinci intelepte, cinci neintelepte, toate pregatindu-se pentru nunta. Conform Noului Testament, intalnirea cu Hristos se aseamana unei nunti.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.