CTP: 15 mai nu este o data stabilita epidemiologic, medical, sociologic sau stiintific. Este o data politica. Mult mai rapid decat economia o sa-si revina naravurile de dinainte de pandemie

Gazetarul Cristian Tudor Popescu considera ca nu se va face o reforma in invatamant, nici dupa pandemia de coronavirus, observand in acest sens ca elevii saraci au primit tablete sau computere de la stat, acum cand bugetul este pus la incercare, cu atat mai mult cu cat acest lucru putea fi facut si inainte de pandemie.

Cu privire la data de 15 mai, data de la care romanii nu vor mai completa declaratia pe propria raspundere pentru a iesi afara, gazetarul a spus ca guvernul a considerat ca este nevoie de o relaxare pentru a nu mai pierde capital politic.

„Ce se va intampla pe 15 mai? Nu este o data stabilita epidemiologic, medical, sociologic sau stiintific. Este o data politica, pentru ca guvernul isi da seama ca nu mai poate din punct de vedere politic sa mai duca aceste masuri de restrictie, pentru ca pierde puncte electorale”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24

Citeste si articolul :   Daniela, iubita lui Culita Sterp, mesaj dur pe retelele de socializare: "Cel mai usor este sa te grabesti sa judeci, dar daca te pui in locul unui om"

El a atras atentia si ca in cazul masurilor de protectie „va fi foarte greu sa mai fie impuse in conditiile in care se vor scoate aceste declaratii, cu consecinte pe care le vom vedea”.

Publicitate

De asemenea, in cazul elevilor care vor merge la scoala timp de doua saptamani, gazetarul spune ca ar fi fost mai potrivit termenul de „distantare fizica”, in detrimentul celui de „distantare sociala”. In continuare, el a spus ca elevii nu puteau fi trimisi la scoala in masa.

Publicitate

In ceea ce priveste o reforma a educatiei, gazetarul a spus: „Poate vom intelege cu aceasta ocazie de ce nu am facut niste lucruri pana acum”.

„Doamna Anisie a spus ca vor fi ajutati copiii saraci care nu au suport tehnologic pentru invatarea online, tablete, laptopuri, sa fie livrate acestor copii. Vine o intrebare simpla: A fost nevoie de pandemie ca sa se dea copiilor tablete si laptopuri de catre stat? Daca in pandemie gasim bani, cand se dau bani in toate partile, cand bugetul paraie din toate incheieturile, in astfel de conditii gasim bani pentru a da tablete copiilor, inainte de pandemie de ce nu s-a facut asta? Banii existau. De ce nu s-au dat atunci. Era rau sa se dea atunci?”, a spus gazetarul.

Citeste si articolul :   Nu am nicio problema cu persoanele de etnie maghiara. Problema o am cu politicienii PSD

„Nu sunt un ins care sa-mi fac iluzii nici in legatura cu viitorul, nici cu trecutul. Ca sa faci o reforma adevarata in invatamant trebuie o reforma in om, printre adulti. Adultii trebuie sa aiba alta atitudine fata de invatamant. Aceasta atitudine nu se va schimba in urma acestor luni, chiar ani, de pandemie. Se va reveni, asa cum isi va reveni economia, mult mai rapid decat economia o sa-si revina naravurile de dinainte de pandemie, unele nici macar nu au disparut. Eu nu pot sa-mi fac iluzii ca pandemia o sa procoace o revelatie si o reforma in invatamantul romanesc dupa ce ea va inceta”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.