Un barbat care spune ca este Iisus Hristos reincarnat a fost arestat. De ce este acuzat Vissarion.

Vissarion, gurul unei secte din Siberia, a fost arestat marti de fortele speciale ruse, potrivit AFP. Barbatul conducea de 30 de ani mii de adepti ce credeau el este reincarnarea lui Iisus Hristos,

secta „Biserica Ultimului Testament” a fost fondata in anul 1991 de Vissarion, pe numele adevarat Serghei Torop. Acesta a fost angajat al Ministerului de Interne si s-a instalat intr-o asezare construita in padure de adeptii sai, in districtul Kurgan din regiunea siberiana Krasnoiarsk.

„Vissarion” si doi dintre apropiatii lui, Vadim Redkin si Vladimir Vedernikov, au fost arestati marti, a anuntat Comitetul de ancheta rus, dupa o operatiune comuna a FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB) si Ministerului de Interne.

Cei trei barbati sunt acuzati ca s-au folosit de pozitia in secta pentru a extorca sume de bani de la discipolii lor si ca au exercitat asupra acestora „violente psihologice”, provocandu-le „daune grave sanatatii”.

Publicitate

Autoritatile au difuzat o inregistrare video in care suspectii sunt condusi, incadrati de barbati cu cagule si uniforme de camuflaj, la bordul unui elicopter.

Citeste si articolul :   Avertizare METEO. ANM a emis COD GALBEN si PORTOCALIU de vreme extreme

„Vissarion” si-a strans miile de adepti intr-o zona izolata din Siberia pentru a crea un fel de Arca a lui Noe, care sa salveze omenirea de un cataclism pe care omul este pe cale sa-l provoace.

„Biserica Ultimului Testament” primea in mod regulat vizitele jurnalistilor.

Vissarion isi crease o anumita notorietate in Rusia, iar unii dintre adeptii sai veneau din Europa Occidentala.

Discipolii lui Vissarion, duc un trai autosuficient. Ei spun ca traiesc in comuniune cu natura si consuma carne, alcool si tutun.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.