Decizie fara precedent luata de Patriarhia Romana: Ce se intampla anul acesta cu Slujba de Inviere

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane a declarat astazi ca daca situatia provocata de Covid-19 se va inrautati, slujba de Paste va putea fi urmarita doar la Trinitas TV, la radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii.

„Pastele este pe 19 aprilie. Vom avea timp sa vorbim mai aproape de sarbatoare, atunci cand vom cunoaste si mai multe detalii despre situatia reala in care ne vom afla cu totii. Daca aceasta se va inrautati, este evident ca slujba de Pasti va putea fi urmarita doar la Trinitas TV / Radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii”, spune purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

Epidemia cu noul coronavirus pune in pericol si obiceiul de a aduce Lumina sfanta de la Ierusalim.

In Israel, orice persoana intra in tara este obligata sa stea in carantina timp de 14 zile, a anuntat prim-ministrul israelian Benjamin Netayahu.

Publicitate

De aceea scad sansele de a fi adusa lumina ca in anii trecuti. Totusi, cum, din cauza pandemiei, contina sa ramana inchisa Biserica Sfantului Mormant, de unde in fiecare an pornea lumina in toate colturile lumii, o decizie finala va fi luata in perioada care urmeaza.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.