Farmacie din Caracal amendata de politisti pentru ca vindea alcool sanitar la suprapret. Cati lei cereau pe o sticla

Romania se afla in stare de urgenta din cauza pandemiei de COVID-19, motiv numai bun pentru anumite persoane sa faca un ban in plus. Astfel, specula cu dezinfectanti si alte materiale sanitare este ultimul lucru la care unii au apelat pentru a obtine un profit rapid.

Spre exemplu, o farmacie din Caracal, judetul Olt, a fost depistata de politie ca vindea spirt la suprapret. Fara sa stea pe ganduri, oamenii legii i-au aplicat o amenda de 20.000 de lei pentru incalcarea prevederilor Legii 12/1990.

Publicitate

Farmacia intentiona sa vanda in jur de 50 de sticle de alcool sanitar, ambalat in recipiente de plastic a cate 500 ml, la 17 lei pe sticla, un pret mult mai mare fata de cel practicat pana sa inceapa pandemia de coronavirus.

“Din verificari a reiesit faptul ca societatea comerciala practica adaosuri comerciale diferite pentru acelasi tip de produse. Marfa era receptionata la un pret cu un adaos comercial cuprins intre 1% si 50% si, ulterior, adaosul comercial a fost marit cu valori intre 50% si 300%”, se precizeaza intr-un comunicat remis de IPJ Olt, scrie bzi.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.