Anuntul operatorilor de telefonie mobila si internet. Toti clientii sunt afectati

Companiile de telefonie mobila si fixa se confrunta cu probleme de retea in aceasta perioada din cauza unui fenomen, denumit in termeni tehnici congestie. Este posibil ca in aceasta perioada sa va confruntati cu pene de semnal.

Ce este congestia cu care se confrunta Vodafone, Orange, Telekom sau Digi?

Congestia apare atunci cand atena care deserveste zona in care suteti este supra aglomerata. Din cauza milionaelor de persoane izolate in casa consumul de trafic de date si voce a crescut cu peste 80%, conform operatorilor. Asta inseamna ca celelulele de semnal care va sunt alocate in zona in care va aflati, sunt pline si nu mai pot oferi semnal.

Ce se intampla cand este congestie?

Publicitate

Nu poti efectua apeluri, nu ai semnal, nu poti primi apeluri sau nu merge internetul. Tot ce trebuie sa faceti este sa aveti putina rabdare, situatia de acum este similara cu cea de Revelion sau de Paste cand se fac foarte multe apeluri si nu reusiti sa prindeti liniile telefonice libere.

Citeste si articolul :   Un catelus cu blana verde s-a nascut in Italia

Viteza la internet scazuta, cum poate fi marita sau optimizata
Daca viteza la internetul oferit de Vodafone, UPC, Telekom, Orange, fie el fix sau mobil, este scazuta se datoreaza tot volumului mare de utilizari in acest moment. Astfel, cand urmariti un film online pe Netflix sau va uitati pe Youtube este posibil sa va confruntati cu probleme de incarcare lenta la filmului.

Publicitate

Va recomandam sa scadeti caliatea video-ului pe care-l urmariti, sa deconectati dispozitivele wireless care nu sunt folosite in acest moment si altfel filmele de pe Netflix sau alte platforme, de exemplu HBO GO, se vor incarca mai rapid.

Atunci cand va uitati la filme onlinem actiunea facuta de dispozitiv se numeste download. Rabdarea este solutia, operatorii au marit la maxim capacitatea antenelor de semnal, iar pentru moment nu se pot instala antene suplimentare.

De cand cu tehnologia 5G consmul de date este foarte mare si acum in plina izolare acestea sunt folosite intens, mai ales pe semnalul 4G.

Citeste si articolul :   Alec Baldwin, prima declaratie OFICIALA dupa ce Halyna Hutchins a decedat

Ce trebuie sa faci daca nu poti efectua primi apeluri?

Restarteaza telefonul, tine-l inchis cel putin 30 de secunde si redeschidel si incearca din nou.

Citeste mai multe pe huff.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.