Cand se va termina pandemia in Italia? Expertii au calculat prima zi fara infectari

Cand se va incheia epidemia de coronavirus in Italia? Este intrebarea la care incearca sa raspunda cotidianul Corriere della Sera, bazandu-se pe estimarile analistilor italieni.

Expertii anunta ziua cand nu va mai fi nicio infectie noua

Potrivit acestor estimari, in cazul in care calculele nu sunt gresite si in functie de comportamentul italienilor, s-ar putea ca epidemia de coronavirus sa se incheie in perioada 5-16 mai.

“Aceasta este fereastra care s-ar putea deschide in urma eforturilor depuse de o intreaga tara, cu 60 de milioane de locuitori: ziua 0 cand nu se va mai inregistra nicio infectie noua sau vor fi foarte putine si izolate”, scrie corriere.it.

Publicitate

Astfel, in functie de tendintele actuale, in aproape toate regiunile din Italia, ziua 0 ar putea aparea, pe rand, de la jumatatea primei saptamani din luna mai pana la finalul celei de-a doua saptamani a lunii, respectiv intre 5 si 16 mai 2020.

Citeste si articolul :   Magazine inchise pe termen nelimitat. De ce nu vor retailerii nealimentari sa deschida

Unele regiuni s-ar putea sa reuseasca mai repede

Potrivit sursei citate, unele regiuni din Italia ar putea sa reuseasca sa puna capat epidemiei mai repede decat altele. Astfel, in regiunea Trentino-Alto Adige, epidemia s-ar putea incheia pe 6 aprilie, in Basilicata pe 7 aprilie, in Valle d’Aosta pe 8 aprilie, iar in Puglia pe 9 aprilie, potrivit datelor din tabelul prezentat de Corriere.it.

Corriere della Sera

Estimarile sunt realizate de Institutul Einaudi pentru Economie si Finante (Eief), un centru de cercetare universitar sustinut de Banca Italiei, dar complet independent in cercetare. Centrul de cercetare, cu sediul in Roma, a inceput un studiu in acest sens.

Publicitate

Potrivit acestui studiu, sunt regiuni in care epidemia ar putea sa dureze mai mult, fiind vorba despre cele mai afectate zone ale tarii, cum ar fi Veneto, unde epidemia ar putea lua sfarsit pe 14 aprilie, Lazio (16 aprile) sau Calabria si Campania, cateva zile mai tarziu.

Ultima regiune este Toscana, unde un final al epidemiei s-ar putea intrezari pe 5 mai.

Citeste si articolul :   Trei noi decese provocate de coronavirus in Romania. Doua dintre victime nu au avut contact cunoscut cu o persoana confirmata si nu au istoric de calatorie. Complicatii pentru 2 persoane

Expert OMS: Epidemia ar trebui sa se stabilizeze in curand in Italia

Un expert OMS pentru situatii de urgenta sustinea, luni, ca izolarea in casa si alte masuri stricte care sunt in vigoare in Italia de doua saptamani ar trebui sa conduca in curand la o stabilizare a epidemiei de coronavirus, dar este nevoie in continuare de precautie.

“Speram intr-adevar ca Italia si Spania sunt aproape (de o stabilizare a situatiei – n.r.), dar virusul nu va disparea de la sine. Va trebui indepartat prin eforturi de sanatate publica”, a spus intr-o conferinta de presa la Geneva doctorul Mike Ryan.

In privinta Italiei, “ar trebui sa incepem sa observam o stabilizare. Cazurile pe care le vedem astazi reflecta expunerea din urma cu doua saptamani”, a adaugat reprezentantul OMS, potrivit Agerpres.

Numarul deceselor de COVID-19 in Italia a crescut cu 812 in ultimele 24 de ore, ajungand la un total de 11.591, a comunicat luni Agentia de Protectie Civila, un bilant pe o zi care inverseaza tendinta de declin din ultimele doua zile.

Citeste si articolul :   Medicul Virgil Musta: Ce este bine sa stim despre COVID-19 si ce devine CRUCIAL pentru zilele urmatoare!

In schimb, numarul cazurilor noi de infectare s-a majorat cu doar 4.050, cea mai scazuta crestere in 24 de ore incepand din 17 martie. Bilantul total a ajuns astfel de la 97.689, la 101.739, potrivit stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.