ULTIMA ORA: Spitalul din Suceava, preluat de militari, dupa ce a doua conducere numita si-a dat demisia. Cat de grava este situatia din spital in acest moment

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Suceava va fi formata din medici militari. Anuntul a fost facut de vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ), Viorel Seredenciuc.

Totodata, el a confirmat faptul ca managerul institutiei, Florin Filip, si directorul medical, Doina Ganea Motan, au demisionat, precizeaza stirileprotv.ro.

″Informatia este corecta. Si cea cu demisia si cea ca spitalul va avea conducerea formata din medici militari. Nu m-am pronuntat, pentru ca abia acum se lucreaza la deciziile de revocare si de numire interimara″, a spus Seredenciuc, potrivit Agerpres.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, si noul secretar de stat Ionel Oprea vor ajunge, joi, la Suceava. Potrivit unei informari a Ministerului Sanatatii, secretarul de stat Ionel Oprea va ramane in Suceava pentru gestionarea situatiei.

Publicitate

625 persoane sunt in carantina si peste 4.000 sunt in autoizolare in Suceava

Publicitate

Un numar de 625 persoane se afla in carantina institutionalizata, in judet, alte 4.009 sunt in izolare voluntara la domiciliu, iar 3.008 au iesit de sub incidenta masurii de autoizolare, a informat, joi, purtatorul de cuvant al Prefecturii Suceava, Diana Gasparel.

Citeste si articolul :   Rafila: Romania intra in Scenariul 4. Ce masuri vor fi impuse de autoritati

Ea a precizat ca, in judet, mai sunt disponibile 114 locuri pentru carantina institutionalizata.

Echipele mixte la care au participat 305 politisti, 110 politisti locali, 31 de militari si 226 de de jandarmi au efectuat verificari privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu si/sau carantinare, la locatiile de carantinare, dar si la societati comerciale pentru impunerea interdictiilor pe timpul starii de urgenta.

Verificarile au vizat 3.872 de persoane aflate in autoizolare/carantina si 102 unitati economice, fiind aplicate 80 de sanctiuni contraventionale pentru incalcarea prevederilor privind circulatia persoanelor, in valoare totala de 119.100 lei.

Totodata, a fost identificata o persoana care nu a respectat masura izolarii, motiv pentru care aceasta a fost carantinata pentru o perioada de 14 zile.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.