Cercetatorii au gasit un medicament care ar putea distruge coronavirusul in 48 de ore, in conditii de laborator. La ce se foloseste Ivermectina

Cercetatorii Universitatii Monash din Melbourne, Australia, au reusit sa omoare coronavirusul in 48 de ore, in conditii de laborator, cu ajutorul Ivermectinei, un antiparazit folosit pentru tratarea paduchilor si a scabiei.

Ivermectina, descoperita in 1975, este considerata a fi unul dintre cele mai eficiente si sigure medicamente de catre OMS, fiind de asemenea ieftina. Pe piata mai apare sub numele de Stromectol. Potrivit celor de la Monash University, o doza de Ivermectina a reusit sa opreasca raspandirea virusului intr-o cultura, in conditii de laborator.

Fullscreen capture 442020 104008 PM

“Am descoperit ca o singura doza a reusit sa elimine tot materialul genetic al virusului in 48 de ore si ca dupa 24 de ore se poate observa oricum o reducere seminficativa”, a spus dr. Kylie Wagstaff. Urmatorul pas al cercetatorilor este sa afle exact cum actioneaza Ivermectina asupra virusului, dar si sa testeze care ar putea fi dozajul optim administrat la oameni.

Publicitate

“Realist vorbind, durata pana la aparitia unui vaccin este destul de mare. Un medicament va putea ajuta mai repede omenirea”, a mai spus Kylie Wagstaff, citat de Mediafax

Citeste si articolul :   VIDEO. Pericol pentru populatie! IPS Teodosie a impartasit mai multi copii cu aceeasi lingurita

FDA-ul american a aprobat Ivermectina ca antiparazit pentru paduchi, scabie ori viermi intestinali. Studiile in vitro au aratat o anume eficienta si impotriva virusului Zika.

Studiul a fost deja publicat in Antiviral Research.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.