Veste buna! Primul caz vindecat de COVID-19 de la Spitalul Suceava:” Sunt optimista, cred ca ne vom redresa”

A fost confirmat primul caz vindecat de coronavirus de la Spitalul Judetean Suceava. Este vorba despre o femeie care a reusit sa supravietuiasca focarului de infectii din Suceava.

Primul pacient vindecat din Suceava

Suceava a devenit primul focar de infectii cu coronavirus din Romania, motiv pentru care autoritatile au decis sa introduca carantina totala.

Bilantul persoanelor infectate cu coronavirus in Suceava a ajuns la 701, ceea ce inseamna un sfert din numprul total al infectiilor de COVID-19 din Romania.

Publicitate

In ciuda situatiei dificila in care se afla judetul Suceava, un prim pacient de la Spitalul Judetean Suceava a fost declarat vindecat.

Este vorba despre o femeie, Olga Sturdza, medic infectionist, care a reusit sa supravietuiasca in lupta cu noul virus ucigas. Olga s-a imbolnavit la jumatatea lunii martie, ulterior fiind diagnosticata pozitiv cu COVID-19.

Desi primel zile au fost dificile, medicul infectionsit sustine ca rabdarea si optimismul a ajuta-o sa-si revina.

„In primele zile a fost mai greu, dar dupa 5-7 zile de tratament incep sa se vada imbunatatirile. Am vrut sa ma vindec, am gandit mereu pozitiv si indemn pacientii sa faca la fel”, a declarat Olguta Sturdza.

Medicul infectionist a intrat in carantina

Citeste si articolul :   Bulgarii anunta cel mai slab sezon estival

Dupa ce a fost testata pozitiv, Olga a intrat in carantina, dar a continuat sa pastreze legatura cu colegii. Dupa ce si-a revenit, Olga s-a intors joi, 2 aprilie la munca pentru a salva, la randul ei, pacientii infectati cu coronavirus.

„Am fost foarte mahnita cand am vazut ca erau pacienti foarte multi, iar colegii ramasi nu mai faceau fata. Am pastrat permanent legatura telefonic cu colegii mei si am incercat sa ajut cat de mult am putut”, a spus aceasta.

Cu toate ca Spitalul Suceava se afla in stare critica, medicul infectionist, Olga Sturza este de parere ca aceasta perioada va trece cu bine, iar prioritate este acum vindecarea pacientilor infectati cu COVID-19.

Medicul vindecat de coronavirus, sustine ca optimismul si rabdarea sunt armele principale pentru a te vindeca si pentru a trece de infectia noului virus.

„Sunt optimista, cred ca ne vom redresa si vom fi din nou fruntea. A fost o perioada nefericita, dar avem resurse sa revenim si sa ne luptam cu boala, sa avem tot mai multi pacienti vindecati.”, a mai spus Olga, potrivit redactia.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.