NU mai platim cablu TV, internet, intretinere si chirie 3 luni! Proiectul de lege, la votat

Victor Ponta, presedintele partidului Pro Romania, a detaliat, la „Fan ROMANIA”, in dialog cu Horia Ivanovici, noua lege, care va ajunge vineri pe biroul presedintelui Klaus Iohannis si care ii va scuti pe romani de la plata utilitatilor, a chiriei sau a ratelor la banci in urmatoarele luni.

Victor Ponta a dezvaluit, la emisiunea „Fan ROMANIA”, realizata de Horia Ivanovici, care sunt noile reglementari pregatite, potrivit fanatik.ro.

Presedintele partidului Pro Romania a anuntat ca vineri se va vota legea care le va permite cetatenilor romani sa nu mai plateasca chiria, utilitatile si serviciile de internet si televiziune.

Victor Ponta explica ca sumele care urmau sa fie platite catre societatile private in urmatoarea perioada vor fi esalonate, iar cetatenii vor achita jumatate din banii datorati catre firmele de internet, televiziune, gaz sau energie electrica, esalonati pe o perioada de 12 luni.

Publicitate

„Vineri intra la vot proiectul de lege, prin care sunt scutite de plata firmele romanesti care au fost afectate de pandemia, de asemenea, se interzice in aceasta perioada si sunt scutite de orice fel de penalitati toate persoanele fizice pentru utilitati, intretinere, chirie, internet, lumina, telefon.

Citeste si articolul :   Magazine inchise pe termen nelimitat. De ce nu vor retailerii nealimentari sa deschida

De asemenea, intra la vot si legea pentru amanarea ratelor la banca. Este diferit de ce a aprobat Guvernul. E o chestiune clara, pana la sfarsitul anului faci un apel catre banca in care spui ca nu poti plati si se muta ratele.

Publicitate

S-au scos toate chestiile puse de Guvern, care insemnau ca trebuie sa aprobe banca, ca trebuie sa dovedesti ca ai fost afectat, erau multe chestiuni care ii dezavantajau pe oameni.

Da, si internetul de la toate societatile nu se va plati. Cablul TV, toate utilitatile se amana la plata pentru trei luni. Apa, energie, gaze, salubritate, servicii de televiziune si internet, toate intra in aceasta lege.

La expirarea perioadei de trei luni, beneficiarii vor plati sumele scadente esalonate in 12 luni, jumatate din sumele scadente pot fi platite in rate, timp de 12 luni, si cealalta jumatate se sterge sau sumele vor fi recuperate de la stat”, a declarat Victor Ponta la „Fan ROMANIA”.

Citeste si articolul :   In ultimii 30 de ani, trilioane de tone de gheata au disparut de pe suprafata Pamantului

De cand intra in vigoare noua lege

Presedintele partidului Pro Romania a anuntat ca noile reglementari vor fi votate vineri, cand ar putea fi promulgate si de presedintele Klaus Iohannis. In aceasta situatie, de luni, 6 aprilie, cetatenii pot depune cereri pentru scutirea de la plati.

„Reglementarile acestea trebuiau promulgate ieri, acum doua saptamani, mult mai devreme. Noi le votam vineri si pleaca la presedinte, luni ar trebui sa intre in vigoare.

Daca domnul Iohannis promulga legea vineri, de luni se pot pot aplica legile si nimeni nu mai are voie sa taie cetatenilor cablul de internet, de televiziune sau gazul”, anunta Victor Ponta.

Victor Ponta a explicat care vor fi reglementarile luate in privinta amanarii ratelor la banci. Presedintele Pro Romania sustine ca, spre deosebire de legea propusa initial de Florin Citu, cea mai importanta schimbare tine de modul in care romanii pot obtine amanarea ratelor.

Concret, persoanele care nu pot achita darile la banci in aceasta perioada pot obtine o scutire de la plata printr-o simpla instiintare, fara sa aiba nevoie de aprobarea bancii.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.