Povestea impresionanta a unui medic din Iasi, care a ales sa mearga la Suceava: „Imi pare rau ca nu pot sa va strang in brate, dar va rog sa aveti grija de voi, va iubesc mult!”

Mesajul unui medic rezident din Iasi, care a ales sa se sacrifice si sa fie in linia intai la Suceava.

Povestea Alinei a fost facuta cunoscuta de Ministerul Afacerilor Interne pe pagina sa de Facebook.

“In seara zilei de 23 martie, Alina, medic rezident in Iasi, era acasa, impreuna cu sotul si fetita ei de 3 ani si jumatate.

Tocmai iesise din garda, dar inca mai avea energie sa se joace cu copilul. La un moment dat a primit un mesaj pe telefon: “In judetul Suceava sunt probleme mari! E nevoie urgent de personal medical, medici, asistente!..”

Publicitate

Alina, nascuta in Suceava, si-a privit copilul apoi i-a spus sotului:

– E nevoie urgenta de medici in judetul meu, in Suceava. Plec acolo, nu pot sa-mi las sucevenii la greu!

– Ai grija de tine, noi te asteptam acasa!

In jumatate de ora, Alina era deja pe drum. Stia ca in seara aceea nu putea sa intre in serviciu pentru ca nu trecusera 12 ore de la ultima tura, dar a doua zi la prima ora era la spitalul din Radauti. Timp de trei zile a primit si asistat persoane cu simptome de infectie cu Covid-19. La un moment dat ea insasi a prezentat simptome specifice. Din fericire, testul nu a confirmat prezenta virusului.

In aceste zile, ii ajuta pe colegii de la UPU Suceava. Ieri dimineata, insa, a trebuit sa mearga sa preia un caz de la Iasi. Si-a sunat sotul, ca de obicei, sa vada daca totul e bine acasa. Insa a avut parte de o surpriza! Sotul si fetita venisera aproape de spital sa o vada pentru cateva momente. Emotia a fost coplesitoare…

Citeste si articolul :   Brigitte Pastrama, lovita si tarata pe jos de sotul ei, Florin Pastrama: "Fa! Nu te potolesti..."

– Imi pare rau ca nu pot sa va strang in brate, dar va rog sa aveti grija de voi, va iubesc mult!

– Mami, am venit sa-ti spunem LA MULTI ANI! Te asteptam sa vii repede acasa!

Cat a durat drumul de intoarcere spre Suceava, pe chipul Alinei au curs lacrimi. Lacrimi pe care numai o mama care nu-si poate strange copilul in brate in fiecare zi le poate intelege. Uitase si ca acum doua zile a fost ziua ei, dar a primit cel mai frumos cadou.

Alina, povestea ta ne-a impresionat enorm si-ti recunoastem ca lacrimile tale sunt si ale noastre!

Stim ca langa tine mai sunt si alti medici si asistente care au plecat la Suceava pentru a ajuta, lasand acasa o parte din sufletul lor.

In fata voastra, a tuturor, ne inclinam cu respect si VA MULTUMIM DIN TOATA INIMA PENTRU TOT CEEA CE FACETI!”

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.