Dupa Suceava, inca un oras din tara este propus pentru carantinare! In doar cateva zile a devenit focar de coronavirus

Dupa ce Suceava a fost inchisa din cauza numarului mare de persoane infectate cu coronavirus si Tandarei este propus spre carantinare.

Localiatea Tandarei din Judetul Ialomita este propusa spre carantinare chiar de prefectul orasului care este ingrijoart de numarul mare de romani care au venit din strainatate.

Orasul Tandarei este propus spre carantinare dupa ce mii de romani care s-au intors din strainatate nu au respectat carantina

Locuitorii din Tandarei nu au tinut cont de faptul ca trebuiau sa stea in izolare si si-au urmat cursul vietii.

Publicitate

Biroul de presa al Prefecturii Ialomita a mentionat ca in judet au fost confirmate 37 de cazuri de infectare cu coronavirus, 208 persoane se afla in carantina, iar 2.429 – in autoizolare si sunt monitorizate la domiciliu, relateaza Digi 24 citat de Agerpres.

Unul dintre pacientii infectati cu coronavirus a declarat ca nu si-a dat seama ca este infectat desi se simtea rau.

„Eu nu mi-am dat seama! Simteam eu ca nu mai am forta, putere, dar cand m-am dus, mi-au zis prima data ca nu sunt pozitiv. Dar mi-a venit rezultatul dupa 24 de ore si dupa aceea, m-a sunat ca sunt pozitiv”, a povestit Eduard Literas, pacient din Tandarei, potrivit observator.tv.

Citeste si articolul :   Emanuel Neagu si Elena Ionescu sunt impreuna. Cum au fost filmati cei doi

Eduard a povestit intr-un live pe Facebok ca toate persoanele depistate ca fiind infectate cu coronavirus sunt rromi care au venit de la munca din Italia.

„Suntem aici, in orasul Tandarei, judetul Ialomita, la Spitalul Orasenesc Tandarei. Au gasit aici, in Tandarei, vreo 30 de persoane cu coronavirus, baieti! Si toti sunt numai tigani, romii care au venit din Italia, baieti!”, a spus barbatul.

Pe data de 26 martie a fost inregistrat primul deces al unei persoane infectate cu COVID-19. Prefectul de Ialomita a marturisit ca nu a respectat izolarea.
Multi dintre pacientii cu coronavirus s-ar fi infectat dupa ce au participat la o inmormantare printre care se afla si Eduard Literas, pacientul internat la Spitalul Victor Babes din Capitala.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.