Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, scoase pe strazi pentru a scapa de coronavirus. Oamenii, chemati sa iasa la geamuri

Mitropolia Moldovei si Bucovinei duce duminica moastele Sfintei Cuvioase Parascheva intr-o procesiune prin judetul Botosani, in lupta spirituala impotriva Covid-19. Oamenii sunt chemati sa asiste numai de la geamuri.

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a decis ca, in contextul epidemiei de coronavirus, sa organizeze o procesiune inedita, scrie Monitorul de Botosani.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor religioase ale botosanenilor, IPS Teofan va organiza o procesiune cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitana din Iasi, in judetul Botosani.

Procesiunea va trece prin municipiul Botosani si prin alte localitati din judetul Botosani.

Publicitate

Botosanenii sunt asteptati sa iasa la porti, la geamuri sau in balcoane pentru a intampina convoiul de masini aflat in procesiune.

Programul procesiunii

Potrivit reprezentantilor Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva va intra in Botosani duminica dimineata, la ora 9.30, prin Santa Mare si va trece prin localitatile Iliseni, Damideni, Romanesti, Bobulesti, Badiuti si Stefanesti.

Citeste si articolul :   Ordonanta Militara 10. Noi masuri pentru romani

La ora 10.00, procesiunea va pleca din Stefanesti spre Guranda, Trusesti, Drislea, Vanatori, Siliscani, Victoria, Stauceni si va ajunge in municipiul Botosani.

In intervalul 11.00- 15.00, Cuvioasa Parascheva va trece pe langa mai multe biserici din municipiul Botosani.

Procesiunea va continua in judetul Botosani pana la ora 17.00, trecand prin municipiul Botosani, pe langa Manastirea Sfanta Cruce de la Lebada, prin localitatea Zaicesti, pe langa manastirile Zosin si Cosula si prin localitatile Copalau, Nicolae Balcescu, Flamanzi, Prajeni, Miletin, potrivit stirileprotv.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.