Alexandru Rafila, adevarul cea mai mare greseala facuta in timpul pandemiei de coronavirus.

Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS,  a spus care este cea mai mare greseala facuta in timpul pandemiei de coronavirus.  Deputattul PSD a declarat ca la nivelul Ministerului Sanatatii au dominat “inactiunea” si “incapacitatea evidenta” de a gestiona pandemia de COVID-19.

De asemenea, profesorul, a mentionat ca acesta a fost unul dintre principalele motive pentru care PSD-UL a decis sa initieze motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu.

“Nu cred ca este un secret pentru nimeni ca la nivelul Ministerului Sanatatii nu actiunea a dominat in aceasta perioada, ci inactiunea si incapacitatea evidenta de a gestiona aceasta pandemie. Cu siguranta, aceasta motiune este un semnal pe care l-au tras si reprezentantii organizatiilor de pacienti.

Eu inteleg ca o luna si jumatate este un timp scurt, dar nu este atat de scurt sa nu gestionezi problema majora de sanatate publica si sa nu gestionezi probleme stringente, cum sunt cele legate de accesul pacientilor la servicii de sanatate, altele decat cele pentru infectia cu noul coronavirus. Impreuna cu colegii mei, am incercat sa facem o radiografie si, mai mult, sa oferim si solutii, pentru ca orice critica daca nu este insotita si de solutii devine doar un simplu exercitiu”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, vestea momentului. Cand vom iesi din pandemie

“Problemele din sanatate trebuie discutate si asumate si rezolvate”

“Cred ca este o motiune a bunului simt si ea a fost in asa fel conceputa incat sa poata sa fie sprijinita in mod onest de oricare dintre parlamentarii din Camera Deputatilor care va vota aceasta motiune. (…) Nu stiu daca vom avea discutii punctuale (cu parlamentarii PNL – n.r.), eu cred ca evidenta continutului acestei motiuni este suficienta incat sa convinga si parlamentari de la PNL sau poate chiar de la USR sa voteze aceasta motiune. Ati vazut ce s-a intamplat in ultimele zile, (…) au aparut in spatiul public pozitiile Ministerului Sanatatii si ale ministrului Sanatatii, au fost scoase oarecum din contextul in care ne aflam si regret, totusi, noi discutam de Ministerul Sanatatii nu discutam despre ministerul propagandei, incat problemele din sanatate trebuie discutate si asumate si rezolvate si partea de personal branding si de PR cred ca ar trebui sa teaca in planul al doilea.

Citeste si articolul :   Gigi Becali, atac la un milionar roman, din cauza coronavirusului: "Baga mana in buzunar si da 100.000, 200.000, 300.000 de euro, nu...

Cam asta se intampla, problemele din sanatate se acumuleaza si campania de PR a Ministerului Sanatatii se amplifica. Cred ca este momentul sa fim responsabili, sa fim retinuti si sa fim sobri”, a mai spus medicul.

PSD urmeaza sa depuna motiunea simpla pe Sanatate “Incompetenta si lipsa de asumare ucid. Vlad Voiculescu – un pericol pentru sanatatea romanilor”.