MAE, avertizare de ultim moment. Germania schimba conditiile de intrare in tara.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis ca autoritatile germane au revizuit, de duminica, conditiile de intrare in Republica Federala Germania. Aceasta decizie vine in contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit informatiilor transmise de autoritatile germane, incepand de duminica, 1 august, toate persoanele cu varsta de cel putin 12 ani trebuie sa prezinte, la intrarea pe teritoriul Germaniei, fie dovada vaccinarii impotriva COVID-19, fie dovada trecerii prin boala sau rezultatul negativ al unui test COVID-19.

Documentele pot fi prezentate pe hartie sau in format electronic si trebuie redactate intr-una dintre limbile germana, engleza, franceza, italiana sau spaniola.

Dovada vaccinarii este acceptata numai daca schema de vaccinare cu un vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene este completa si au trecut cel putin 14 zile de la administrarea ultimei doze de vaccin.

Publicitate

Publicitate

„Dovada infectarii anterioare cu virusul SARS-CoV-2 si, implicit, a vindecarii se face in baza unui test de laborator efectuat cu cel putin 28 de zile, dar nu cu mai mult de 6 luni inainte de intrarea pe teritoriul german. Dovada testarii pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 se face prin prezentarea rezultatului negativ al unui test tip PCR efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de intrarea pe teritoriul german sau al unui test antigen efectuat cu cel mult 48 de ore inainte”, au transmis reprezentantii MAE.

Citeste si articolul :   In 16 localitati din Romania se inchid restaurantele si cafenelele

Conform acestora, regulile se aplica indiferent de modalitatea de acces pe teritoriul german (aeriana, terestra, navala).

MAE recomanda cetatenilor romani sa se informeze temeinic anterior deplasarii in Republica Federala Germania si sa consulte paginile de internet https://www.mae.ro/node/51913, http://berlin.mae.ro/ si http://www.mae.ro/.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.