VIDEO. Pericol pentru populatie! IPS Teodosie a impartasit mai multi copii cu aceeasi lingurita

Sambata, a doua zi dupa instaurarea starii de alerta, arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie Petrescu a impartasit mai multi copii pe treptele din fata catedralei Sf. Petru si Pavel din Constanta, folosind acelasi potir si aceeasi lingurita, sfidand orice lege sau regula impusa in aceasta perioada pentru siguranta cetatenilor.

In dimineata zilei de sambata, 16 mai, IPS Teodosie si mai multi preoti au oficiat o slujba de impartasire a credinciosilor veniti in fata catedralei arhiepiscopale. Nici de aceasta data, ierarhul nu s-a dezis de la sfidarea legii si, din nou, punerea in pericol a vietilor enoriasilor.

Femei cu copii de mana sau in brate se inghesuie pe treptele bisericii pentru a primi impartasania arhiepiscopului Tomisului, care se arata extrem de fericit sa foloseasca aceeasi lingurita din acelasi potir.

Amintim ca Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) a decis ca „impartasirea comuna a credinciosilor in timpul Sfintei Liturghii, in vreme de pandemie, va fi hotarata dupa data de 1 iunie 2020“, acest ritual fiind deocamdata interzis.

Desi regulamentul starii de alerta, dar si cel transmis de BOR impune ca la slujbele savarsite in afara lacasurilor de cult, distanta intre credinciosi sa fie de 2 metri in orice directie, Teodosie si preotii sai se comporta ca si cand nu exista pandemie.

Citeste mai multe si vizionati video pe constantadeazi

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.