Autoritatile romane si maghiare au deschis si Vama Bors, ca urmare a aglomeratiei de la Nadlac

Autoritatile romane au luat legatura cu cele maghiare si au decis, sambata, sa permita formalitatile de trecere a frontierei si in Vama Bors, ca urmare a aglomeratiei din Vama Nadlac I.

Potrivit Politiei de Frontiera, pentru fluidizarea traficului la granita dintre Romania si Ungaria, Politia de Frontiera Romana a contactat autoritatile de frontiera din Ungaria pentru a permite cetatenilor romani tranzitarea Ungariei si efectuarea formalitatilor de frontiera atat pe sensul de iesire din Romania, cat si pe sensul de intrare in tara si prin PTF Bors – judetul Bihor, in intervalul 7.00-1.00 (ora Romaniei).

Pana acum, autoritatile maghiare permiteau tranzitarea propriului teritoriu, pe culoarul special deschis doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac I, deschis intre orele 7.00-1.00 (ora Romaniei).

Circa 200 de oameni s-au revoltat, sambata, la Vama Nadlac, dupa ce au stat cate opt ore in sir la coada. Acestia i-au imbrancit pe jandarmii chemati sa mentina ordinea.

Aglomeratia s-a format la intrarea in tara deoarece, in continuare, in punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime si aeroportuare) se fac verificari pentru toate persoanele care se prezinta la control si sosesc dintr-o calatorie internationala, conform listei actualizate de Institutul de National de Sanatate Publica. In aceasta perioada, formalitatile de frontiera urmeaza aceeasi procedura in sensul ca, pe langa controlul specific la intrarea in tara, persoanele sunt preluate de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica pentru completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea triajului epidemiologic in vederea stabilirii masurilor obligatorii de izolare/carantina la locuinta sau carantina institutionalizata.

Citeste si articolul :   Mesajele de Paste ale militarilor romani din Polonia si Afganistan: Nu uitati, stati in casa

Din 15 mai, pentru toate persoanele care vin in Romania din strainatate, se instituie masura carantinarii/izolarii la locuinta impreuna cu familia/apartinatorii cu care locuiesc impreuna, iar pentru cele care nu au posibilitatea indeplinirii conditiilor pentru masura mai sus mentionata sau solicita acest lucru pentru a nu isi expune familia, se poate opta pentru masura carantinei institutionalizate, in spatii special destinate puse la dispozitie de autoritati, arata Politia de Frontiera.

Autor