Anuntul Ministrului Muncii! Ce se intampla cu somajul tehnic dupa data de 1 iunie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a facut un anunt ce are legatura cu somajul tehnic. Romanii inca nu stiu daca se va acorda sau nu dupa data de 1 iunie. Iata detaliile legate de anunt mai jos.

Ministrul Muncii a spus ce se va intampla cu somajul tehnic dupa 1 iunie. Domeniile afectate de pandemie vor primi in continuare somaj tehnic si dupa data de 1 iunie. Acestia vor primi un procent de 41% din salariu.

Printre cei care primesc ajutor de la stat in perioada starii de alerta se numara si angajatorii. Este vorba despre aproximativ 300.000 de oameni apti de munca, dar care nu mai au contracte active.

Vor fi facute plati in valoare de 2.4 miliarde de lei pentru angajati. Acestea trebuie incurajati in continuare.

„Plata somajului tehnic va continua si dupa 1 iunie, pentru domeniile afectate.
Vom acoperi o parte din salariu pentru cei care se reintorc la munca. Cel mai probabil acest procent va fi de 41% din salariu. Se va acorda un sprijin si celor care angajeaza in aceasta perioada. Sunt 300.000 de oameni apti de munca ale caror contracte au fost intrerupte. Incurajam anagajatorii sa dea o sansa acestor oameni in continuare.”, a declarat Ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a facut o vizita in Germania insotita de inspectorul general de stat, Mihai Nicolae Uca, in perioada 18- 20 mai pentr a verifica conditiile de munca ale romanilor plecati la munca sezoniera in agricultura.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Al optulea deces al unui pacient infectat cu coronavirus in Romania

Conform declaratiilor, conditiile sunt decente, dar vor fi imbunatatite pe parcurs, iar platile sunt facute la timp. De asemenea, Violeta Alexandru ii incurajeaza pe romani sa plece din tara doar cu contract de munca.

„Ministrul m-a asigurat ca va acorda o atentie sporita a conditiilor de sanatate a romanilor, va asigura o atentie sporita asupra contractului general pentru servicii medicale. Acesta asigura un pachet general de servicii. Daca un angajat este depistat cu coronavirus, acesta va fi preluat de sistemul german de sanatate.

Am vorbit direct cu romanii, sunt oameni care merg de 7-8 ani in Germania sa lucreze si mi-au declarat ca au conditii decente si sunt platiti la timp. Incurajez romanii sa verifice conditiile de munca, sa nu plece fara contract si sa verifice orice fel de intrebare cu Inspectia Muncii.”

Autor