Cel mai bogat om din China doneaza in Europa 1,8 milioane de masti si 100.000 de truse de testare pentru coronavirus

Cel mai bogat om din China a anuntat ca doneaza 1,8 milioane de masti pentru fata si 100.000 de truse de testare pentru coronavirus tarilor din Europa, pentru a sprijini efortul de combatere a focarului.

Jack Ma, fondatorul companiei de e-commerce Alibaba, si-a anuntat planurile pe reteaua sociala chineza Weibo, potrivit china.org, citata de LadBible.com.

Ma a spus ca intentioneaza sa trimita mastile si trusele in tarile care au fost cel mai grav afectate de virus, intre care Italia si Spania.

Ma, in varsta de 55 de ani, a declarat: „Din fericire, desi transportul transfrontalier pentru marfuri de prevenire a epidemiei a fost dificil, am aflat ca un hub din aeroportul din Liege functioneaza bine si poate actiona ca o linie de salvare care sa ne ajute sa livram ajutoarele noastre in Europa, celor care au nevoie. Desi suntem la mii de kilometri distanta, vom face o cursa contra cronometru, in speranta ca vom putea oferi ajutor de urgenta tarilor aflate in dificultate., scrie digi24.ro

In luna ianuarie, Ma a donat 100 de milioane de yuani (11 milioane de lire sterline) oamenilor de stiinta chinezi care lucreaza la un vaccin pentru virus.

Miercuri, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat pandemie de coronavirus.

Directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus: “Pandemia nu este un cuvant pe care sa-l folosesti usor. Este un cuvant care, daca este folosit gresit, poate provoca frica nejustificata sau acceptarea nejustificata a faptului ca lupta s-a incheiat, ducand la suferinte inutile si moarte. Descrierea situatiei ca pandemie nu schimba evaluarea OMS asupra amenintarii pe care o prezinta acest coronavirus. Nu schimba ceea ce OMS face si nu schimba ceea ce ar trebui sa faca toate tarile”.

China anunta ca a depasit varful epidemiei de coronavirus – 15 cazuri noi intr-o zi
China a depasit varful epidemiei de coronavirus, a anuntat joi Comisia Nationala de Sanatate, citata de Reuters. Comentariile au fost facute de purtatorul de cuvant al comisiei, Mi Feng, in cadrul unei conferinte de presa.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: record de decese si peste 6.000 de cazuri noi

Numarul de noi contaminari zilnice cu noul coronavirus in China a scazut la 15, potrivit Ministerului Sanatatii, cel mai scazut nivel de la debutul publicarii statisticilor, la jumatatea lunii ianuarie. Printre aceste cazuri suplimentare se numara sase persoane venite din strainatate, reprezentand o noua provocare pentru autoritatile sanitare chineze, care au reusit sa limiteze epidemia pe teritoriul tarii.

De asemenea, 11 persoane au decedat in ultimele 24 de ore. Este cel mai scazut nivel din 24 ianuarie. Totalul deceselor se ridica in prezent la 3.169 de morti in China, pe departe cea mai afectata tara din lume.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.