Orban ii cere lui Tataru demiterea Sorinei Pintea: Uzati de prerogativele pe care le-ati dobandit

Premierul Ludovic Orban i-a cerut, in sedinta de Guvern de joi, ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, sa o demita pe Sorina Pintea din functia de manager al Spitalului Judetean Baia Mare, solicitandu-i sa „uzeze de prerogativele pe care le-a dobandit”.

„Solicitarea mea e sa uzati de prerogativele pe care le-ati dobandit prin Ordonanta de Urgenta adoptata in baza drecretului privind instituirea starii de urgenta si sa demiteti vechiul director care a revenit asupra demisiei si care, din cate am inteles, s-a numit pe sine director medical in spitalul judetean”, i-a transmis, joi, premierul ministrului Sanatatii.

Nelu Tataru a raspuns: „Am luat legatura in Maramures si pregatim procedurile”.

Anterior, joi, intrebat intr-o conferinta de presa despre revenirea Sorinei Pintea in functia de manager la Spitalul Judetean Baia Mare, dupa ce si-ar fi retras demisia, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus ca MS va evalua situatia si va lua decizii.

Publicitate

Fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, in prezent sub control judiciar pentru luare de mita, si-a retras demisia din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare, inregistrata in 5 martie, si a anuntat ca este in concediu medical.

Reprezentantii Consiliului Judetean Maramures au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca Sorina Pintea a obtinut postul de manager al spitalului prin concurs, iar mandatul ii expira in acest an.

Citeste si articolul :   Cluj: 6 curse charter astazi spre Germania, pe site-ul Aeroportului. Prefect: Niciuna nu va pleca

„Sorina Pintea a transmis o adresa la Consiliul Judetean Maramures prin care a anuntat ca isi retrage demisia din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare inainte de implinirea termenului dupa care demisia producea efecte. Dansa informeaza Consiliul Judetean Maramures ca ramane in concediu medical si propune ca in functia de manager al spitalului sa fie inlocuita de directorul medical Vasile Pop, ca interimar. Noi am luat act de aceasta retragere a demisiei si am informat la randul nostru spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a obtinut postul de manager prin concurs, iar mandatul ii expira in acest an”, au spus reprezentantii CJ Maramures.

Demisia Sorinei Pintea din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare a fost inregistrata, in 5 martie, la Consiliul Judetean Maramures. In demisia inregistrata la CJ Maramures, Sorina Pintea a scris ca a demisionat din functia de manager al Spitalului din Baia Mare avand in vedere ca este cercetata penal intr-un dosar al DNA si pentru o buna desfasurare a urmaririi penale si a procesului penal. Fostul ministru al Sanatatii a fost plasata sub control judiciar pentru luare de mita.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.