Simona Gherghe, reactie dura la adresa functionarilor: Domnilor, hai sa salvam vieti, nu scaune! Daca nu sunteti in stare, plecati ACASA!

Ne tot intrebam cum naiba se face ca sistemul nostru medical e paralizat de aproape 30 de ani. Ca orice ar veni la guvernare, tot aia e. Pai stiti de ce? Uite un exemplu de azi! O companie DONEAZA Ministerului Sanatatii trei aparate de prelucrare a plasmei. Ministerul le accepta si vrea sa le trimita in trei spitale greu incercate. In doua vorbe: plasma recoltata de la pacienti vindecati de CoVid-19 poate fi un medicament extrem de eficient, pentru bolnavii aflati stare critica!

In multe state, cei din sanatate au apelat la aceasta metoda, considerata de unii medici cea mai eficienta, ca practic introduci anticorpii bolii in organismului pacientului si ai rezolvat problema. In Israel procentul este de 100 la suta vindecari. Ei, ce credeti?! Stau aparatele alea de plasmafereza DEGEABA, in depozit! Pentru ca functionarii de la Transfuzii nu vor sa le primeasca si nu intocmesc documentatia legala pentru a putea fi folosite de catre spitale, dupa ce acestea ar ajunge acolo.

Citeste si articolul :   Doua sectii ale Spitalului Judetean Bacau, inchise, dupa ce au fost depistate cazuri de COVID-19

Reprezentanti ai sistemului de transfuzii pretind ca nu au teste de identificare a nivelului de anticorpi din plasma convalescenta, dar realitatea este ca pot utiliza aparatura pe care o au deja sau o pot testa ulterior.

Publicitate

Nu o spun eu, ci Comisia Europeana, intr-un ghid pe care cei de acolo l-au facut pentru toate statele UE, cu toate procedurile posibile si imposibile. In acelasi timp, coordonatorul programului de utilizare a plasmei din Germania arata ca testarile se pot face si cu aparate comune, care exista in toate centrele de transfuzii din Romania. In loc sa fie introduse in sistemul de sanatate IN REGIM DE URGENTA, ca suntem in STARE DE URGENTA, noile echipamente care pot salva peste 3000 de vieti asteapta in depozit sa ia drumul spitalelor!

Publicitate

Domnilor, hai sa salvam vieti, nu scaune! Hai sa progresam si noi, nu sa tot batem pasul pe loc! Daca nu sunteti in stare, plecati ACASA! Daca viata unui singur om ar putea fi salvata cu ajutorul plasmei, doar si pentru acel om ar merita sa actionam imediat!!!

Citeste si articolul :   Un preot si-a sacrificat propria viata ca sa salveze un tanar infectat cu coronavirus. Gestul sau a facut incojurul lumii

Domnule Ministru Nelu Tataru, am incredere ca veti face ceva si nu veti fi invins de sistemul functionaresc-administrativ care tine statul captiv de 30 de ani. Si care spune “NU E MOMENTUL” la orice si “NU SE POATE” la tot. Ati dovedit deja ca aveti curajul deciziei!

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.