Nelu Tataru a izbucnit in lacrimi in direct: “Acela a fost momentul cel mai tragic”

Medicul Nelu Tataru, fostul ministru al Sanatatii,  a izbucnit in lacrimi in direct in timpul unui interviu.

“Imi aduc acum aminte de lungile discutii pe care le aveam impreuna si de relatarile pe care le aveam, poate chiar uneori lacrimand impreuna de strigatele celor din Suceava. Cred ca acela a fost momentul cel mai tragic fiindca nici nu stiam, nici nu aveam cu ce si nici nu vedeam o iesire”, a spus Nelu Tataru, in lacrimi, la Antena 3.

De asemenea, medicul a mai precizat ca starea de urgenta a fost decizia cea mai corecta. Fostul ministru al Sanatatii a spus ca se cunostea foarte bine capacitatea sistemului medical din Romania si era clar ca ”nu vom rezista nici macar pe un sfert cat au rezistat Spania si Italia”.

Nelu Tataru a spus ca are un singur regret ca ”ziua nu a avut mai multe ore sa pot fi langa toti ai mei”.

“Starea de urgenta, daca ma intrebati acum s-a luat decizia cea mai corecta. In consecinta, n-am avut acelasi numar de victime ca in Italia sau Spania, stiam ce sistem medical avem, stiam ca nu vom rezista nici macar pe un sfert cat au rezistat Spania si Italia. A venit perioada starii de alerta cu anumite relaxari, am contat foarte mult pe parteneriatul asociatiilor, societatilor economice, populatiei generale in a trece usor acest val.

S-ar parea ca nu toti am achiesat la acest efort si atunci am putut vedea si anumite recaderi si in acelasi timp am putut verea si un val doi destul de violent cu o luna noiembrie aproape, aproape, spun acum de un COLAPS.

Cred ca sistemul medical a fost acolo si vreau sa cred ca aceasta credinta a mea a fost si a tuturor romanilor – am fost acolo am fpcut eforturile, am atins la maxim acest sistem medical.

Publicitate

Daca regret, regret in acest moment ca ziua nu a avut mai multe ore sa pot fi langa toti ai mei”, a mai spus Nelu Tataru.

Nelu Tataru, interviu in lacrimi

Fostul ministru al Sanatatii a vorbit despre o serie de momente care l-au bulversat.

“Sunt, sunt fiindca a fost un an greu si cei care trebuiau sa fie acolo au fost acolo. Imaginea lor si bucuria lor cand eram intre ei. La Cluj, si o sa repet de fiecare data, la Timisoara la Boli Infectioase ma asteptau cu atata bucurie desi erau obositi de peste noapte, din garzile la rand, ma asteptau efectiv la orele doua sau trei dupa amiaza in amfiteatru, sa discutam.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru face anuntul. Ce se intampla de la 1 iulie

Cred ca faptul ca eram unul dintre ei ca stiam sistemul ca stiam linia intai a facut ca atunci cand poate clacam. Fiecare dintre noi avem momente. Sa ne mai ridicam o data si ne-am ridicat. Astazi, daca ne uitam in urma si privim cred ca efortul a fost colosal, nu l-am realizat pe moment. Ne uitam in urma si acum vedem ca avem un vaccin pe care-l speram inca de acum sapte opt luni”, a mai declarat Tataru.

Medicul a mentionat faptul ca managementul spitalelor are nevoie de o schimbare radicala. Totodata, DSP-urile trebuie sa ”isi recapete acea demnitate pe care trebuie sa o aiba fiecare dintre ele”.

„Vorbeam in tot periplul pe care l-am facut si nu m-am ferit sa o spun ca managementul trebuie schimbat ca 80% din managerii de spitale nu au ce cauta acolo, ca DSP-urile trebuie sa-si recapete acea demnitate acea motivare si acea profesionalitate pe care trebuie sa o aiba fiecare dintre ele.

Citeste si articolul :   A treia saptamana de scadere a pretului

Eu cand am plecat din minister lasasem in transparenta o reorganizare a DSP-urilor, n-am mai vazut-o si nici nu stiu ce s-a intamplat cu dansa.

Ce-am putut sa vedem in aceasta pandemie ne-a aratat sistemul asa cum poate cea mai mare parte dintre noi il cunosteam si nu stiu daca era nevoie sa-l dezgolim ca sa-l vedem in toata plenitudinea lui, ce-am descoperit am descoperit un management de forta, la pamant plecand de la legislatie”, a mai declarat Nelu Tataru,

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.