Starea de urgenta, prelungita marti printr-o noua ordonanta militara

Surse oficiale au declarat pentru Stirile Pro TV ca urmatoarea ordonanta militara, care va fi emisa marti, va prelungi starea de urgenta in Romania pana in 15 mai 2020.

De asemenea, va fi mentinuta recomandarea autoritatilor pentru populatie de purtare a mastilor de protectie, inclusiv dupa ce va expira starea de urgenta in Romania, timp de 3 luni, incepand cu 15 mai.

Publicitate

De asemenea, potrivit surselor citate, in noua ordonanta militara vor fi mentinute restrictiile actuale pentru persoanele varstnice. Cel mai probabil, persoanele de peste 65 de ani vor fi nevoite sa ramana in case intr-un anumit interval orar inca o luna dupa data de 15 mai 2020 – cu posibilitatea de prelungire a acestei masuri.

Raed Arafat anunta o evaluare a situatiei dupa Paste

Publicitate

Pe de alta parte, Raed Arafat a anuntat luni ca se va face o evaluarea a situatiei dupa Paste pentru a vedea daca masurile de distantare sociala ar putea fi relaxate putin.

Citeste si articolul :   Primele tari care relaxeaza masurile impotriva noului coronavirus.

El a afirmat ca si-ar dori ca restrictiile sa fie indepartate cat mai curand, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.