Spania a relaxat o parte din restrictii, dupa scaderea numarului deceselor provocate de coronavirus

Spania a permis luni ca unele firme sa isi reia activitatea, dar a mentinut unele dintre cele mai stricte masuri din Europa, in pofida scaderii numarului de decese provocate de pandemia de coronavirus, relateaza Reuters.

Politia a impartit masti de protectie oamenilor care mergeau la munca, in cele mai importante noduri de transport, dar numai un numar mic de navetisti au fost vazuti in statia feroviara Atocha din Madrid, care de obicei este foarte aglomerata, iar traficul rutier a fost format in mare parte din autobuzele transporturilor publice.

Desi autoritatile au permis reluarea unor activitati, inclusiv in constructii si industria prelucratoare, ministrul Sanatatii, Salvador Illa, a spus ca Spania ramane sub restrictii. Magazinele, barurile si spatiile publice vor ramane inchise cel putin pana in 26 aprilie.

Restrictiile au contribuit la incetinirea ratei de decese care a atins nivelul maxim la inceputul lunii aprilie, iar unii angajati si-au exprimat ingrijorarea ca relaxarea ar putea duce la cresterea numarului de cazuri.

”As fi preferat sa mai astept inca 15 zile acasa, sau macar o saptamana si abia apoi sa revin”, a declarat Carlos Mogorron, un inginer in varsta de 27 de ani din Extremadura, in vestul Spaniei, care urma sa revina marti la serviciu.

Citeste si articolul :   CTP da de pamant cu Dragos Bucur: "Cine-ti baga, dom'le, pumnul in gura. Se alatura unor personaje ca senatoarea Cascada Urlatoarea"

Spania a inregistrat luni cea mai mica crestere zilnica a numarului de decese si infectii noi de la inceputul lunii martie, bilantul cumulat urcand cu 517, la 17.489.

Ministerul Sanatatii a anuntat luni ca numarul cazurilor confirmate de coronavirus a totalizat 169.496, in crestere de la 166.019 in ziua precedenta.

Asociatia de afaceri CEOE a avertizat ca multe companii, in special firmele mici, care reprezinta cea mai mare parte din economia spaniola, nu au acces a echipamente de protectie, precum manusi si masti necesare pentru a garanta siguranta angajatilor.

Unii lideri regionali au criticat masurile, de teama ca epidemia de coronavirus, care a afectat grav economia, cu pierderea a circa 900.000 de locuri de munca de la jumatatea lunii martie, s-ar putea agrava din nou.

Citeste mai multe pe stirilekanald.ro

Autor