Vesti bune din Italia. Anuntul optimist al OMS

Izolarea in casa si alte masuri stricte care sunt in vigoare in Italia de doua saptamani ar trebui sa conduca in curand la o stabilizare a epidemiei de coronavirus, dar este nevoie in continuare de precautie, transmis luni OMS, potrivit Reuters.

“Speram intr-adevar ca Italia si Spania sunt aproape (de o stabilizare a situatiei – n.r.), dar virusul nu va disparea de la sine. Va trebui indepartat prin eforturi de sanatate publica”, a spus intr-o conferinta de presa la Geneva doctorul Mike Ryan, expertul OMS pentru situatii de urgenta, potrivit stirileprotv.ro.

In privinta Italiei, “ar trebui sa incepem sa observam o stabilizare”, a precizat el. “Cazurile pe care le vedem astazi reflecta expunerea din urma cu doua saptamani”, a adaugat reprezentantul OMS, potrivit Agerpres.

Numarul deceselor de COVID-19 in Italia a crescut cu 812 in ultimele 24 de ore, ajungand la un total de 11.591, a comunicat luni Agentia de Protectie Civila, un bilant pe o zi care inverseaza tendinta de declin din ultimele doua zile.

In schimb, numarul cazurilor noi de infectare s-a majorat cu doar 4.050, cea mai scazuta crestere in 24 de ore incepand din 17 martie. Bilantul total a ajuns astfel de la 97.689, la 101.739.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.