Medic din Orastie, dupa demisia de frica COVID-19: „Nu am de ce sa ma explic lumii”

Doctorita Lorena Ehim, sefa Sectiei ATI a Spitalului din Orastie, a declarat, pentru Newsweek Romania, ca nu are de ce „sa se explice lumii” pentru demisia sa pusa pe seama unei eventuale lipse a echipamentelor de protectie din unitatea medicala.

Atat managerul spitalului, cat si prefectul Hunedoarei au declarat, pentru Newsweek Romania, ca unitatea medicala are tot echipamentul de protectie necesar, inclusiv pentru tratatea pacientilor infectati cu noul coronavirus, si ca a fost vorba despre „o isterie” a personalului, pe care nu si-o pot explica.

Sectia ATI a Spitalului din Orastie a ramas, luni dimineata, intr-o singura asistenta medicala, dupa ce cinci infirmiere, cinci asistente medicale si sefa Sectiei si-au depus demisia.

Dupa discutiile purtate cu managerul spitalului si cu prefectul Hunedoarei, asistentele medicale si infirmierele au revenit asupra demisiilor

Publicitate

Pe de alta parte, managerul Spitalului, Graziela Achim, a declarat, pentru Newsweek Romania, ca toate demisiile aveau aceeasi motivatie, anume lipsa echipamentelor de protectie din spital, lucru care nu ar fi adevarat.

Citeste si articolul :   Scandal mare in Parlament. Diana Sosoaca a sunat la 112

Achim sustine ca unitatea medicala are echipamente de protectie necesare si ca, in timpul discutiilor, asistentele si infirmierele nu au putut explica „de unde a pornit aceasta isterie”.

Sefa Sectiei ATI: „Nu are rost sa mai discutam”

Singura care nu a renuntat, pana acum, la demisie este sefa Sectiei ATI a Spitalului din Orastie, medicul Lorena Ehim. Contactata de Newsweek Romania, aceasta a spus: „Nu vreau sa comentez, am scris acolo motivele (in demisie – n.r.). E suficient. Nu are rost sa mai discutam, ca oricum nu am ce sa va spun mai mult. Oamenii ar vrea sa inteleaga, dar e foarte greu sa ma explic la o lume intreaga si nu am pentru ce sa dau explicatii lumii. Dau explicatii acolo unde trebuie sa dau explicatii”.

Publicitate

Luni dimineata, medicul Lorena Ehim declara pentru zhd.ro: „Avem doua combinezoane pentru 12 angajati, iar managerul spitalului nu mai raspunde la telefon. Asta e situatia, din pacate. Nu sunt optimista deloc pentru ca stiu cum stau lucrurile si stiu ca suntem trimisi la moarte cu mainile goale”.

Citeste si articolul :   Medic roman: "Ducem un razboi pe care l-am pierdut". Ce trebuie sa stie cei care se trateaza la domiciliu

Conform managerulu Spitalului din Orastie, dupa ce si-a anuntat, luni dimineata, demisia, sefa Sectiei ATI a mai venit, tot astazi, cu motivatia ca trebuie sa stea in autoizolare, justificand ca ar fi fost „contact” al unui bolnav sau suspect de COVID-19.

Managerul spitalului: „Nu stiu cum a degenerat acest lucru, nici dumnealor nu au putut sa imi explice concret”
Newsweek Romania a contactat-o si pe Graziela Achim, managerul Spitalului din Orastie, care a explicat ca, in urma discutiilor cu asistentele si cu infirmierele, acestea din urma i-ar fi spus ca ar fi fost vorba despre „o eroare de comunicare”.

Concret, toate cadrele medicale din spital care si-au anuntat demisia luni au motivat ca spitalul nu ar avea materiale de protectie necesare si ca nu isi pot desfaura, in aceste conditii, activitatea. Sefa spitalului mai spune ca nu isi explica de unde a pornit „aceasta isterie” in Sectia ATI, avand in vedere ca spitalul ar avea materiale de protectie necesare inclusiv pentru a trata pacienti cu COVID-19.

Citeste si articolul :   Cand vom putea sa iesim din case! Se da o noua Ordonanta Militara

„Am rugat-o pe doamna doctor Lorena Ehim, sefa Sectiei ATI din cadrul spitalului, sa se mai gandeasca asupra demisiei. Am inteles ca de astazi, culmea, taman de astazi, a intrat in autoizolare, motivand ca ar fi contact cu cineva. Si eu am aflat acest lucru astazi, dupa ce a inceput toata povestea.

Am stat de vorba cu fetele de pe sectie, toate vor sa lucreze. Ele spun ca a fost o eroare de comunicare.

Citeste mai multe pe newsweek.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.