Zeci de romani urmeaza sa plece, cu un tren special, sa ingrijeasca batrani in Austria. Declaratia ministrului Bode

Zeci de romani ar urma sa plece in Austria cu un tren special, pentru a avea grija de varstnici.

Ministrul austriac pentru afaceri europene a declarat ca intre Romania si Austria exista chiar si un acord in acest sens si ca primul tren care ar urma sa transporte ingrijitori romani ar pleca din Timisoara, pe data de 2 mai.

Pe de alta parte, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, neaga existenta acordului intre Romania si Austria. Intr-o declaratie pentru Agerpres,Lucian Bode sustine ca nici ministrul de Externe si nici ambasada nu au astfel de informatii. Demersul, daca s-ar materializa, ar putea fi facut doar in acord cu regulile statului roman, mai spune ministrul, care aduce aminte ca Romania se afla sub stare de urgenta pana pe 15 mai, iar restrictiile de calatorie sunt inca in vigoare.

Ministrul austriac, Caroline Edtstadler, il contrazice, insa, pe Lucian Bode si spune ca autoritatile din Austria au negociat timp de doua saptamani cu CFR Calatori in acest sens. Potrivit informatiilor obtinute de MEDIAFAX, reprezentantii institutiei neaga afirmatiile.

Peste 33.000 de austrieci au nevoie de ingrijire in aceasta perioada. Jumatate din ingrijitori privin din Romania. Din cauza restrictiilor provocate de pandemia cu noul coronavirus, insa, acestia nu au mai putut sa schimbe turele colegilor din Austria, astfel ca multi dintre acestia lucreaza de mai bine de o luna fara pauza.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost contactat de MEDIAFAX pentru o reactie, insa nu am primit un raspuns.

Problema romanilor care vor sa plece la munca in alte state nu este noua. Zeci de romani au plecat la cules de sparanghel in Germania, la inceputul acestei luni. Acum, romaniisunt revoltati si vor sa vina acasa. Acestia acuza ca refuza sa munceasca pentru ca au primit un salariu mai mic decat cel convenit, dar si ca actele lor au fost retinute de proprietari si pot fi primite inapoi doar in schimbul a 300 de euro.De

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.