Declaratie de ULTIMA ORA a lui Marcel Vela despre romanii din Italia: : ”Nu e nici uman, nici patriotic”

Ministrul de Interne Marcel Vela nu este de acord cu blocarea zborurilor din Italia in Romania, spunand ca nu este ”nici uman, nici patriotic” sa nu-i lasi pe romani sa se intoarca acasa.

Marcel Vela a declarat dupa audierile la care a primit aviz favorabil pentru functia de ministru de Interne ca nu exista motive pentru a inchide granita romanilor care vor sa vina acasa in Italia afectata de coronavirus.

”In primul rand, cei din zonele afectate nu au voie sa iasa de acolo. Nu poti ca stat sa opresti la granita pe un roman care vine din Italia, nu e normal, nici uman, nici patriotic. Nu sunt de acord sa inchidem zborurile din Italia”, a declarat Vela.

”Important este sa nu intram in panica, panica este mai periculoasa decat coronavirusul”, a completat ministrul.

Publicitate

Declaratia lui Vela vine in contextul in care atat Ministerul Sanatatii, cat si Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului ”Matei Bals”, au cerut romanilor sa nu se intoarca acasa de Paste.

Citeste si articolul :   Prima tara care anunta ca a eliminat coronavirusul. Anuntul facut de autoritati

Potrivit acestuia, se lucreaza in prezent la un plan de actiune unitar la nivel comunitar.

”Facem o evaluare la nivel european, pentru ca sunt mai multe metode de reactie in mai multe state, astfel incat sa avem un protocol unitar de interventie. Danemarca are doar cateva cazuri si a inchis deja zborurile din Italia”, mentioneaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.