Echinaceea, aparatorul organismului: Stimuleaza imunitatea, combate raceala, gripa si infectiile tractului respirator. Vezi toate beneficiile

Planta este recunoscuta pentru eficienta sa dovedita in stimularea imunitatii organismului prin cresterea capacitatii sale de aparare fata de diversi agenti infectiosi.

Echinaceea contine un ulei volatil, polizaharide, rasini, glucozide antibacteriene si antivirale. Atat florile, cat si radacinile plantei reprezinta un remediu excelent impotriva virozelor respiratorii, a gripei, bronsitelor si a altor infectii, avand proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Planta este un imunostimulator, un antiviral si un cicatrizant topic.

Efectele sale antipatogene se datoreaza unei combinatii de elemente constitutive care includ flavonoide, polizaharide, fenoli, alkylamide si unele minerale cum ar fi cupru, potasiu, iod si fier, impreuna cu vitaminele A, E si C.

Beneficiile echinaceei

Publicitate

Beneficiile acestei plante asupra sanatatii sunt numeroase, de aceea se recomanda cure periodice cu suplimente alimentare cu echinaceea.

Combate raceala, gripa si infectiile tractului respirator. Echinaceea este ideala pentru intarirea sistemului imunitar si pentru tratamentul racelilor, al inflamatiilor gatului, al gripei si bronsitei.

Citeste si articolul :   Monica Pop avertizeaza: "Afectari oftalmologice severe dupa COVID"

Trateaza si previne afectiunile hepatice. Curele cu echinaceea sustin sistemul imunitar si functia ficatului.

Combate astmul. Echinaceea este un remediu naturist eficient si in combaterea crizelor de astm. In acest sens, se foloseste sub forma de tinctura, administrata in cure de cate trei saptamani.

Articolul continuă după reclame

Combate infectiile tractului urinar. Ceaiul de echinaceea este un bun antibiotic pentru tractul uro-genital, fiind si un foarte bun dezinfectant local. In plus, infuzia linisteste durerile cauzate de infectiile urinare.

Trateaza afectiunile bucale. Antibiotic natural, fara contraindicatii, echinaceea este ideala in stimularea vindecarii abceselor sau a furunculelor. Se utilizeaza ca unguente sau cataplasme. Se face gargara cu solutie de tinctura de echinaceea sau ceai de musetel.

Lupta impotriva virusului herpex simplex. Echinaceea constituie un puternic agent antiviral care lupta impotriva virusului herpex simplex.

Vindeca ranile, eczemele si psoriazisul. Folosit extern, ceaiul de echinaceea poate trata leziunile superficiale ale pielii si poate grabi procesul de vindecare. Durerea provocata de eczeme si psoriazis poate fi ameliorata cu ceai de echinaceea.

Citeste si articolul :   De ce imi tiuie urechile

Combate candida cronica. Echinaceea contine antioxidanti care intaresc sistemul imunitar si reduc frecventa infectiilor genitale.

Calmeaza hemoroizii. Sedentarismul sau sarcina sunt doua dintre cauzele principale ale aparitiei hemoroizilor. Extractul de echinaceea sau infuzia din echinaceea calmeaza durerile provocate de hemoroizi, prin comprese locale.

Stimuleaza digestia. Echinaceea stimuleaza apetitul, creste secretiile salivare si ajuta in procesul digestiei. In plus, diareea si enteritele pot fi tratate cu ajutorul plantei de echinaceea.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.