Cinci motive bune pentru a manca in mod regulat iaurt natural

Iaurtul este unul dintre cele mai populare (mai ales printre copii) produse lactate. Si nu degeaba. Nu numai ca are un gust bun si se asorteaza bine cu multe alte alimente, dar are si multe beneficii pentru sanatate. Daca iaurtul natural nu face inca parte din dieta ta zilnica, iata cateva motive pentru care ar trebui sa-l adaugi .

Probioticele

Iaurtul natural este o sursa bogata de probiotice, care ajuta la mentinerea unei microflore intestinale sanatoase si la intarirea sistemului imunitar. Echilibrul corect al bacteriilor din intestine ajuta la imbunatatirea digestiei, precum si la reducerea riscului aparitiei diferitelor boli si disfunctionalitati ale tractului digestiv.

Proteine si vitamine

Pe langa probiotice, iaurtul contine o multime de proteine, care sunt  un material de constructie important pentru crearea si repararea celulelor din corpul nostru. In plus, iaurtul este bogat in vitamine si minerale precum calciu, vitamina B12 si riboflavina, care joaca un rol important in mentinerea sanatatii oaselor si a sistemului nervos.

Imbunatatirea sanatatii pielii

Datorita continutului ridicat de proteine din lapte si probiotice, iaurtul ajuta la imbunatatirea starii pielii. Consumul regulat de iaurt mentine echilibrul microflorei pielii, ii intareste bariera protectoare si reduce riscul de aparitie a diverselor probleme ale pielii precum acneea si eczema.

Publicitate

Cresterea nivelului de energie

Iaurtul natural poate fi o sursa excelenta de energie pentru corpul tau, deoarece contine o multime de proteine si alti nutrienti care te tin sa te simti satul mult timp si nu provoaca cresteri ale glicemiei.

Controlul greutatii

Iaurtul cu continut scazut de grasimi poate fi util pentru pierderea in greutate si controlul greutatii. Proteinele si calciul din iaurt va ajuta sa va controlati apetitul, ceea ce va poate reduce aportul total de calorii. Prin urmare, daca vrei sa slabesti, inlocuieste cel putin o gustare bogata in carbohidrati cu iaurt cu nuci si fructe de padure.

Autor