Cum sa faci preparatele din carne obisnuite mai originale si mai gustoase

Chiftelutele  sunt una dintre cele mai populare feluri de mancare pentru pranz sau cina. Se potrivesc bine cu diverse garnituri si sosuri, pot fi servite ca fel principal sau folosite la prepararea de burgeri si sandviciuri. Daca te-ai cam plictisit de gustul obisnuit al chiftetelor si vrei sa le faci mai originale si mai gustoase, urmatoarele sfaturi iti vor fi de folos.

Utilizati diferite tipuri de carne

Daca obisnuiesti sa mananci doar chiftelute de carne rosie, fa un mic experiment si incearca sa faci chiftelute de pui, curcan sau chiar peste. In plus, unele ingrediente pot fi combinate. De exemplu, utilizati carne de vita in combinatie cu carne de porc sau adaugati file de pui la carnea rosie. Acest lucru le va oferi chiftelelor o aroma mai bogata si le va creste valoarea nutritiva.

Marinati carnea  in sos

O alta modalitate de a imbunatati gustul preparatelor  este sa le premarinezi in sos. Pregateste-ti sosul preferat  si lasa carnea  in el cateva ore sau peste noapte. Marinada va face carnea suculenta, gustoasa si parfumata, iar la prajirea sau coacerea  va aparea o glazura apetisanta.

Adaugati legume, ierburi si condimente la carnea tocata

Legumele sunt un adaos grozav la cotlet, pentru ca nu numai ca adaugagust  preparatului, ci il imbogatesc si cu vitamine si minerale. Incercati sa adaugati morcov ras, ceapa tocata, rosii sau spanac la carne . Puteti adauga si  patrunjel sau busuioc – si condimente, oregano, usturoi uscat, ghimbir, curry, boia de ardei si turmeric sunt grozave.

Publicitate

Folositi pesmet de nuci in loc de pesmet

In loc de pesmet sau faina, puteti folosi pesmet de nuci. Taiati cateva nuci precum nuci, migdale si caju si amestecati-le cu putin pesmet. Rulati chiftelele in acest amestec inainte de a le praji sau coace. Firimiturile de nuci vor da chiftelutelor  un gust delicat neobisnuit si o textura crocanta.

Adaugati branza

Combinatia de carne si branza topita este intotdeauna incomparabila. Alegeti tipul preferat de branza care se topeste bine, taiati-o cubulete mici si adaugati-o in carnea tocata inainte de a modela chiftele. La gatit, branza se va topi, creand o umplutura cremoasa delicata.

Autor