Politia, in vizita la patronii de restaurante, care sunt pusi sa semneze ca nu deschid terasele luni

Politistii viziteaza, sambata, restaurantele din Bucuresti si ii pun pe administratori sa semneze ca nu vor redeschide terasele de luni. Oamenii legii spun ca astfel de actiuni sunt preventive.

Angajatii unui restaurant din Capitala, care lucrau sambata la renovarea localului, s-au trezit vizitatati de cativa politisti ce venisera sa-i ceara proprietarului sa semneze un document prin care sa se angajeze ca nu va deschide terasa, incepand de luni.

„Prevederile articolului 6 din HG nr. 24/2020 (privind starea de alerta – n.red.) potrivit, careia: (1) Este suspendata temporar activitatea de servire si consum a produselor in spatiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cat si la terasele din exteriorul acestor locatii. (2) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) activitatile de preparare a hranei, cat si de comercializare a produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice, care nu presupun ramanerea clientilor in spatiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service”, livrare la client, „take-away” etc.”, se arata in procesul verbal semnat de politisti.

Citeste si articolul :   Bilant 18 august 2020. Anuntul oficial al autoritatilor

In lipsa administratorului, politistii au incheiat un proces verbal in care au precizat ca acesta nu era in loc, in momentul vizitei.

Publicitate

„Restaurantul este inchis, in renovare, iar dl…… (numele angajatului n.red.) nu are mandat sa semneze prezentul proces verbal, administratorul nefiind in localitate”, mai scrie in procesul verbal.

Contactat de MEDIAFAX, proprietarul restaurantului, care a dorit sa isi pastreze anonimatul, a spus ca se va consulta cu avocatii pentru a verifica baza legala a acestui document.

Reprezentantii Politiei Romane spun ca e vorba despre o actiune de informare a cetatenilor, cu privire la noile reguli.

„Politistii continua sa actioneze integrat, impreuna cu celelalte structuri cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice, in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID–19. Activitatile colegilor mei au un scop preventiv, obiectivul nostru este siguranta cetateanului. In contextul trecerii la starea de alerta, politistii actioneaza, in principal, pentru informarea cetatenilor cu privire la noile reguli”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Dragos Romanescu, purtator de cuvant al Politiei Capitalei.

Citeste si articolul :   OFICIAL! Se interzic zborurile din Marea Britanie.

Fortati sa tina lacatul pe usa pana la o data inca necunoscuta, proprietarii de restaurante sustin ca au luat toate masurile de protectie necesare pentru redeschidere. Acestia estimeaza insa ca terasele se vor redeschide abia la inceputul lunii iunie.

In Romania, sunt aproximativ 40.000 de localuri cu afaceri totale de pana la 17 miliarde de lei anual. Bucurestiul este cel mai important pol de restaurante, cu un total de 2.000 de unitati. Acestora li se adauga 4.000 de baruri si cafenele.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.