Momente dramatice in Bihor. Ploile au facut ravagii

Vremea face ravagii in Romania. In judetul Bihor, cateva familii au fost deja evacuate.  Mai multe rauri s-au aflat astazi sub un cod rosu hidrologic. Un pod vechi de pe DN 76, din localitatea Draganesti, care leaga orasele Oradea si Deva, s-a surpat din cauza ploilor. Au fost chemati pompierii militari.

In zona a plouat aproape 20 de ore fara intrerupere. Potrivit informatiiolor, unele rauri au iesit din matca. Cea mai grava situatie este la Pietroasa, unde patru familii care au case in apropierea raului au fost evacuate. Pompierii au ridicat diguri din saci de nisip, pentru a stavili apele.

In alta comuna, au fost inundate campurile agricole, iar drumul judetean care duce spre Padis a fost blocat.

La Stana de Vale au cazut 140 de litri pe metrul patrat. Populatia din aceste zone a primit si mesaje RO Alert, prin care era indemnata sa se adaposteasca.Se afla in vigoare si un cod galben, valabil pentru toata tara pana in aceasta noapte, prin care sunt anuntate precipitatii si vant puternic.

O casa modulara din satul Cociuba Mica, judetul Bihor, a fost luata cu totul de viitura. Din fericire, familia a fost evacuata si dusa la rude, scrie Ziarul Unirea.

Cei doi parinti, impreuna cu patru copii au plecat la rude, de teama ca apele raului vor distruge casa, aflata aproape de raul Cris.

Apa s-a acumulat in 15 gospodarii din localitatea Harsesti, acolo unde au fost afectate curti, gradini, camere tehnice, subsoluri si bucatarii de vara, potrivit ISU Bihor.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.