Ce salariu are Viorica Dancila la BNR

Viorica Dancila a fost numita consultant de strategie la Banca Nationala a Romaniei. Informatia a fost confirmata de BNR. Fostul premier al Romaniei a devenit consultant si ar trebui sa lucreze la strategia de trecere la moneda euro, in subordinea guvernatorului Mugur Isarescu.

Potrivit informatiilor, Viorica Dancila nu a dat concurs, a fost doar la un interviu, dar ″a contat experienta sa, care-i va deschide usi in Europa″⁣, spun oficialii BNR.

Vestea ca fosta sefa a social-democratilor a revenit intr-o functie la cea mai importanta institutie financiara, Banca Nationala, a surprins multi specialisti din domeniu, mai ales ca fostul premier lucreaza de acum la BNR pe functia de consultant de strategie in cadrul Biroului de ″sustenabilitate si economie verde″⁣.

Contractul Vioricai Dancila cu BNR a inceput pe 15 mai, dupa ce fostul premier a sustinut interviul de angajare in urma cu doua saptamani. O comisie a analizat experienta Vioricai Dancila si a decis ca se poate ocupa de problemele care tin de strategia politica pentru pregatirea intrarii Romaniei in zona euro. Potrivit BNR, functia este similara cu cea a unui expert. Unele voci sustin ca salariul s-ar ridica la peste 2.000 de euro.

”Doamna Dancila va deschide usile, va intra pe usile care sunt deschise, pentru ca a fost in Parlamentul European, a colaborat cu ecologistii, a stat cu ei de vorba, a luat cafeaua cu ei. Doamna Dancila are fotografii cu ei, cu presedinti, vicepresedinti, cu consilieri. Doamna Dancila nu are studii in finante, dar pentru acest departament nu e nevoie neaparat de finantisti”, a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.