Averizare METEO. Cod galben de vant puternic

Averizare METEO. ANM a emis o informare de cod galben de vant puternic valabile in urmatoarele ore in 11 judete. Vantul va avea intensificari care vor depasi 100 km/h in unele regiuni.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 14:00, in localitati din judetele Botosani, Iasi si Vaslui se vor semnala intensificari ale vantului cu viteze la rafala de 55 -65 km/h.

De asemenea, in zona de munte a judetelor Caras-Severin, Hunedoara, Gorj si Valcea, la peste 1,800 de metri altitudine, vantul va avea intensificari la rafale de peste 90 – 100 km/h. Tot pana la aceeasi ora in zona de munte a judetelor Arges, Prahova si Dambovita se vor semnala intensificari temporare ale vantului cu rafale de 110 – 120 km/h.

Publicitate

Potrivit ANM, in mai multe localitati din judetul Buzau vantul va avea viteze de peste 90 – 100 km/h.

Publicitate

Avertizarile de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, transmite ANM.

Citeste si articolul :   Doliu la PRO TV. Proprietarul PRO TV, a decedat intr-un accident de elicopter in Alaska

Cod rosu hidrologic in judetele Cluj, Bihor si Arad.

In judetul Bihor sunt active mai multe coduri rosii si portocalii de inundatii. Cantitatea de apa cazuta in ultimele zile a fost uriasa: 140 de litri pe metru patrat. Localnicii au primit mesaje RO-Alert pentru pericolul iminent de inundatii. In unele localitati, au fost transmise mai multe astfel de avertizari in interval de cateva ore.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.