Vremea se schimba radical. ANM anunta cod galben

Meteorologii ANM au venit cu ultimele date despre vreme. Potrivit specialistilor, vom avea parte de vant puternic. De asemenea, ANM a emis deja o atentionare de Cod galben. Rafalele de vant vor depasi inclusiv 100 km/h. Vremea se va mentine deosebit de rece in toata Romania.

INFORMARE METEOROLOGICA

Interval de valabilitate: 23 septembrie, ora 10:00 – 24 septembrie, ora 23:00

Fenomene vizate: intensificari ale vantului si vreme deosebit de rece

Publicitate

La munte, vantul va avea intensificari cu viteze de peste 55…60 km/h, iar incepand din noaptea de joi spre vineri (23/24 septembrie), la altitudini mari, rafalele vor depasi 80 km/h.
Temporar, intensificari ale vantului se vor semnala, joi (23 septembrie) si in regiunile estice, sud-estice si in extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar vineri (24 septembrie) in cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale in general de 50…60 km/h.

Vremea se va mentine deosebit de rece in toata tara, iar in timpul noptii in depresiunile intramontane si in dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizand izolat producerea brumei.

Citeste si articolul :   Un test de sange ar putea spune forma de COVID-19

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificari sustinute ale vantului la altitudini de peste 1700 m

Interval de valabilitate: 23 septembrie, ora 21:00 – 24 septembrie, ora 23:00

In intervalul mentionat, la munte, la altitudini de peste 1700 m vantul va avea intensificari sustinute cu rafale ce vor depasi 90…100 km/h.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.