Prima demisie in cazul “Matei Bals”

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, l-a demis pe managerul interimar de la “Matei Bals”. Aceasta decizia a fost motivata de disfunctionalitati in gestionarea situatiei pacientilor internati in Pavilionul V care au fost transferati dupa incendiul din 29 ianuarie.

Astfel, Maria Nitescu a fost demisa din functia de manager interimar al Institutului ”Matei Bals” din Capitala. Hotararea a fost luata de Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu avand ca motivatie „multiplele disfunctionalitati in gestionarea situatiei pacientilor internati in Pavilionul V al Institutului care au fost transferati in urma incendiului din 29 ianuarie 2021 si in comunicarea cu Ministerul Sanatatii”.

„Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a decis astazi demiterea managerului interimar al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Univ. Dr Matei Bals” din Bucuresti. Atributiile de manager interimar vor fi preluate, incepand de astazi, de directorul medical dr Catalin Apostolescu.

Decizia este motivata de multiplele disfunctionalitati in gestionarea situatiei pacientilor internati in Pavilionul V al Institutului care au fost transferati in urma incendiului din 29 ianuarie 2021 si in comunicarea cu Ministerul Sanatatii, conform Art. 6, alin. (1) si (5), al Ordinului ministrului Sanatatii 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management si a listei indicatorilor de performanta a activitatii managerului spitalului public”, scrie in comunicatul de presa transmis de Ministerul Sanatatii.

Citeste si articolul :   Alerta Extrema: Ce mesaj au trimis autoritatile pe telefoane

Prima demisie in cazul “Matei Bals”

Ministerul Sanatatii a solicitat, luni dimineata, informatii cu privire la decesul unui pacient internat in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov. Acesta se afla in Pavilionul V al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Univ. Dr Matei Bals” in timpul incendiului, potrivit presei.

„Institutul a raspuns, printr-o nota telefonica, la ora 10.01, potrivit careia pacientul nu s-a aflat in Pavilionul V in momentul incendiului si nu a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov. La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informatii si a comunicat Ministerului Sanatatii ca pacientul s-a aflat in Pavilionul V in timpul incendiului, ca a fost evacuat de catre personalul medical propriu inaintea sosirii echipajelor de interventie si ca a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov in data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30”, mentioneaza Ministerul.

De asemenea, ministrul Sanatatii, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care sa clarifice modul in care au fost gestionate transferurile tuturor pacientilor internati in Pavilionul V al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Univ. Dr Matei Bals” din Bucuresti, precum si comunicarea cu toate celelalte autoritati implicate.

Citeste si articolul :   Cluburile sportive scolare si liceele cu program sportiv isi reiau activitatea

Vlad Voiculescu, mesaj dur dupa demiterea managerului de la „Matei Bals”:

„Astazi a fost a nu stiu cata oara cand am primit informatii eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult. Prea mult din ce inseamna “stat” in tara asta a devenit sinonim cu lipsa de profesionalism, program fix, tafna si misecuvenism”, si-a inceput Vlad Voiculescu mesajul.

“Calitatea muncii multora dintre cei din sistem care lucreaza in birouri – cei care ar trebui sa faca munca medicilor si a personalului medical mai usoara, mai putin birocratica, mai cu sens – este pur si simplu din alta epoca. Se produce hartie, nu valoare. Pentru fiecare om care munceste pe rupte sunt alti 10-20-30… cine mai stie cati… care au o singura grija: pasarea responsabilitatii catre altii – in jos sau in sus, la stanga sau la dreapta… nu conteaza, atat timp cat dansul/dansa se ocupa strict cu statul la stat.

E momentul ca lucrurile sa se schimbe. Candva era o onoare sa lucrezi pentru stat, sa iti asumi o responsabilitate publica. Trebuie sa facem sa fie din nou asa… daca vrem ca tara asta sa nu esueze lamentabil in doar cativa ani in toate domeniile care conteaza.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Autocar cu 46 de pasageri in flacari pe DN1

Pericolul este cat se poate de real si ne priveste pe toti. De astazi, eu unul nu voi mai avea rabdare”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.