O tanara confirmata cu COVID-19, impiedicata sa voteze!

In Romania sunt 10.058 de bolnavi de coronavirus izolati la domiciliu, din cauza epidemiei de COVID-19. Intre ei este si Alexandra Marian,care a cerut urna mobila, dar a fost refuzata. Reprezentantii BEJ Timis spun ca nu ii pot obliga pe membrii sectiilor de vot sa mearga la bolnavii de coronavirus.

Bolnavii de coronavirus au dreptul sa voteze, dar si membrii sectiei de vot au dreptul de a te refuza sa mearga la un pacient care are acest virus, caci si dreptul lor la sanatate este garantat de Constitutie

Alexandra Marian are 32 de ani, este PR in Timisoara, iar vineri a fost confirmata cu coronavirus. Nu are simptome, asa ca a ramas izolata.

Ca sa nu-si puna familia in pericol, a ales ales o alta adresa, in Mosnita Noua, la cinci kilometri de Timisoara.

Tanara a vrut sa voteze si a facut doua cereri pentru urna mobila. Una, la sectia la care este arundata si alta, la sectia de pe raza comunei unde este izolata. Ambele raspunsuri au fost negative.

Membrii sectiilor de vot refuza sa mearga la bolnavii de coronavirus, de teama sa nu se infecteze.

Citeste si articolul :   Vaccinul anti-Covid al British American Tobacco din frunze de tutun poate fi testat pe oameni

Si, conform legii nu pot fi obligati. Guvernantii au uitat sa reglementeze astfel de cazuri.

Alexandra Marian spune, insa, ca i s-a refuzat dreptul de vot.

„Mi se neaga, practic, un drept constitutional. Mi s-a motivat ca nu exista nicio reglementare legala. Practic, cei de la Sectia de vot unde sunt arondata, nu se pot deplasa intr-un alt UAT, iar cei pe raza carora sunt, de la sectia de vot de aici, spun ca nu exista liste suplimentare pe care eu sa pot vota”, a spus timisoreanca.

Daniela Fetescu, purtator de cuvant BEJ Timis, spune, la randul sau, ca membrii sectiilor de votare nu pot fi constransi sa mearga la pacienti COVID.

„Membri sectiilor de votare nu pot fi constransi, obligati de lege sa mearga la un bolnav de coronavirus cu urna mobila. La momentul de fata legea 115 nu prevede nicio sanctiune pentru cei care refuza sa mearga la bolnavii de coronavirus”, a spus Fetescu.

Citeste si articolul :   Toti romanii trebuie sa il citeasca. Prospectul in limba romana al vaccinului anti-covid.

In Romania sunt 10.058 de bolnavi de coronavirus izolati la domiciliu, din cauza epidemiei de COVID-19.

Autor