Alegeri locale 2020. Se prelungeste votul dupa ora 21:00? Raspunsul BEC

Alegeri locale 2020. Se prelungeste votul dupa ora 21:00? Pentru ca au aparut anumite probleme, MAI a cerut duminica, printr-o nota adresata BEC, prelungirea votului dupa ora 21.00 din cauza ingreunarii procesului electoral in unele sectiile de votare. Pentru ca procesul electoral sa fie prelungit, solicitarea trebuia aprobata de Biroul Elecotral Central.

„Tinand cont de ingreunarea exercitarii votului pentru respectarea masurilor de protectie sanitara, va adresam rugamintea sa analizati si sa dispuneti posibilitatea prelungirii votarii dupa ora 21.00, acolo unde exista persoane care asteapta in proximitatea localului sectiei de votare”, cere MAI, intr-o nota semnata de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.

Potrivit adresei inaintate BEC, solicitarea vine dupa ce in mass media au aparut informatii referitoare „la unele situatii punctuale existente la nivelul sectiilor de votare generate de masurile necesare in contextul pandemiei Covid-19”, se arata in documentul Ministerului de Interne

Pentru ca votul sa poata fi prelungit, Biroul Electoral Central trebuia sa-si dea acordul.

BEC a respins solicitarea Ministerului de Interne, susțin surse din cadrul Biroului Electoral Central.

Alegeri locale 2020. Prezenta la vot ora 18.

Biroul Electoral Central a transmis ca, la nivelul intregii tari, pana la ora 18:00, prezenta la vot a fost de 38,16%, respectiv 6.9832.136 de alegatori.

In mediul urban, prezenta la urne a fost de 3.162.754, iar in mediul rural de 3.820.382 alegatori.

Cea mai mare prezenta s-a inregistrat, pana in ora 18:00, in judetele Olt (48,74%), Giurgiu (48,53%) si Teleorman (48,06%), in timp ce la coada clasamentului se afla judetele Covasna (32,96%), Vaslui (32,01%) si Iasi (31,68%).

In Bucuresti, pana in ora 18:00 s-au inregistrat 527.542 de votanti, adica un procent de 29,00%. Acesta reprezinta cel mai mic procent la nivelul intregii tari.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.