Spitalul Judetean Deva a intrat in carantina, cinci medici sunt infectati cu coronavirus. Managerul a fost suspendat

Spitalul Judetean de Urgenta Deva intra in carantina 14 zile, dupa ce mai multe cadre medicale au fost depistate pozitiv la coronavirus.

Potrivit Antena 3, este vorba despre trei medici de pe sectia Oncologie, unul de pe ATI, dar si despre seful sectiei de Boli Interne.

Sectia de Pneumologie a Spitalului Judetean Deva a fost inchisa saptamana trecuta pentru dezinfectie, dupa ce un pacient a fost depistat pozitiv cu coronavirus, iar 14 cadre medicale au intrat in izolare la domiciliu.

Spitalul Judetean de Urgenta Deva este al treilea spital din Romania care intra in carantina, dupa Spitalul “Dimitrie Gerota” din Bucuresti si Spitalul de Urgente din Suceava.

Publicitate

Daniela Rosca, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Hunedoara, a fost suspendata din functie de prefectul judetului.

Publicitate

Intr-o interventie telefonica la Digi24, ea a recunoscut ca nu stie cate probe pentru testarea la coronavirus au fost recoltate de la medici, pentru simplul motiv ca nu a intrebat medicul epidemiolog. Ea a spus ca in acest moment stie ca sunt infectati 5 medici si 13 pacienti. Spitalul a intrat in carantina.

Citeste si articolul :   Monica Pop: BOLILE NU ASTEAPTA!!! S-a stins un tanar de 21 de ani din cauza unei afectiuni grave

Intrebata daca lipsa echipamentelor a constituit un alt motiv de suspendare, ea a raspuns: „Exista echipament de protectie, in acea perioada, in urma cu doua saptamani, nu aveam echipament impotriva COVID-19, pe parcurs am mai achizitionat si am distribuit pe toate sectiile, fiecare sectie a avut”.

Ea a mai spus ca Spitalul Judetean a fost amendat cu 10.000 de lei deoarece cadrele medicale nu purtau echipament de protectie corespunzator.

Intrebata cate probe au fost recoltate de la cadrele medicale, Daniela Rosca nu a stiut sa raspunda.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.