Interlopi snopiti in bataie, dupa ce au iesit din izolare si au atacat cu pietre echipajele de politie

Mai muti romani proaspat reveniti din strainatate, intr-o comuna din Teleorman, au fost rupti in bataie de jandarmi, dupa ce au refuzat sa respecte izolarea si i-au atacat cu pietre pe politistii veniti sa-i traga la raspundere.

Potrivit unor martori oculari, scandalul, care a avut loc recent intr-o comuna cu populatie majoritara de etnie roma, a izbuncit dupa ce zeci de persoane, cele mai multe asociate lumii interlope, revenite din zone rosii, cum sunt Italia, Spania si Anglia, au umplut strazile si magazinele, ca si cum nu ar fi avut nicio restrictie.

Acesti oameni ar fi avut o atitudine agresiva fata de restul locuitorilor si puteau fi auziti in timp ce vorbeau, in mod ostentativ, in spaniola sau italiana. Legat de aceasta situatie, a fost chemat seful de Post, care a venit insotit inclusiv de politisti din comunele vecine. Cetatenii nu s-au lasat, insa, intimidati de oamenii in unifoma si i-au pus imediat pe fuga, cu o ploaie de pietre.

In replica, la scurta vreme, in comuna au intrat mai multe dube ale Ministerului de Interne, din care au coborat cateva zeci de jandarmi, echipati pentru interventie.

Acestia ar fi intervenit in forta, fara niciun avertisment prealabil, iar toate persoanele gasite pe strada la acel moment ar fi fost snopite in bataie. „I-au lovit cu bastoanele, dar si cu pumnii si picioarele. Nu am vazut sa dea vreo amenda, dar i-au batut pe toti cei care nu erau in curte sau in casa”, au marturisit martorii. Cert este ca, dupa acest incident, in cele mai multe localitati din Teleorman, persoanele care au revenit dis strainatate ar fi inceput, dintr-o data, sa respecte masurile impuse de starea de urgenta, scrie spynews.ro

Autor