Preotii romani cer deschiderea bisericilor in noaptea de Inviere:

Cu mai putin de o luna inainte de sarbatorile pascale, preotii cer autoritatilor sa deschida bisericile pentru ca oamenii sa poata celebra Invierea Domnului. Astfel, Arhiepiscopul Tomisului a transmis un mesaj dur in acest sens, iar un preot din Arad i-a trimis o scrisoare secretarului de stat Raed Arafat.

Cu totii eram obisnuiti ca bisericile, in noaptea de Inviere, sa fie pline de enoriasi. Anul acesta, credinciosii e posibil sa fie nevoiti sa priveasca slujbele la televizor si sa aprinda lumanarile de anul trecut.

Pentru limitarea raspandirii bolii, Guvernul roman a decis, prin instituirea unor Ordonante Militare, desfasurarea slujbelor, insa fara credinciosi. Aceasta decizie a deranjat mai multe fete bisericesti, printre care si pe Inalt Prea Sfintitul Teodosie, scrie spynews.ro.

“Iata, numai bisericile sunt inchise, celelalte institutii primesc cate unul la distanta, dar nu resping pe nimeni. Nadajduim sa gasim intelegere apropiindu-se cea mai mare sarbatoare.”, a spus el, intr-un mesaj video.

Publicitate

Acesta doreste deschiderea bisericilor in noaptea de Inviere. In asentimentul Arhiepiscopului Tomisului este si un preot din Alba, care a trimis chiar si o scrisoare deschisa, destinata secretarului de stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.