Cati romani vor fi infectati cu coronavirus si cand incepem sa scapam de Covid-19. Anuntul ministrului Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, estimeaza ca, pana la 1 iunie, Romania va ajunge la 10.000 de cazuri de coronavirus, iar odata cu a doua jumatate a lunii mai se asteapta la o scadere progresiva a numarului de cazuri noi.

”Este un numar care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor conditii”, spune Ministrul Sanatatii.

”Noi trebuie sa ne gandim la un varf care merge pana la 10.000 de cazuri adunate de la inceputul pandemiei pana la 1 iunie, urmand ca, odata cu a doua jumatate a lunii mai sa vedem o scadere progresiva a numarului de cazuri noi, iar cazurile vindecate sa creasca. In acest context, ne gandim ca dupa 1 iunie sa mergem pana in 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un numar care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor conditii”, a declarat Nelu Tataru, sambata seara, la Antena 3, potrivit stirileprotv.ro.

Acesta a spus ca numarul imbolnavirilor depinde de respectarea masurulor de catre populatie, de numarul de romani care vin in tara de sarbatori, dar si de pregatirea sistemului medical.

Romania are in prezent 3.613 de cazuri de coronavirus si 146 de decese.

Doua focare in spitalele din Constanta si Brasov

Ministrul Sanatatii a mai spus ca exista doua focare care afecteaza personalul medical din Constanta si Brasov, avertizand ca exista posibilitatea ca acestea sa se extinda si la populatie.

”In masura evolutiei accelerate a transmiterii locale, cu afectarea in marea majoritate a personalului medical, ne gandim la alte masuri pentru a proteja personalul medical, dar si pentru a limita acele focare care sunt in dezvoltare. (…) Avand in vedere afluxul de persoane care vor veni, ne asteptam la o accelerare a acestui focar. Cele doua focare sunt, in general, in zonele medicale, dar exista o foarte mare probabilitate de extindere si la populatie”, a declarat Nelu Tataru.

Potrivit acestuia, ”caderea personalului medical inseamna efectiv o activitate limitata in acele zone” si se impun noi masuri.

Ultima raportare a Institutului National de Sanaate Publica in ceea ce priveste infectarea cadrelor medicale nu mentioneaza, insa, niciun caz in judetul Brasov si doar un caz in judetul Constanta.

Citeste si articolul :   Peste 1100 de noi cazuri de coronavirus si 36 decese in Italia, in 24 de ore. Bilantul a crescut la 233 de decese si peste 5000 de cazuri de coronavirus

In potrivit INSP, in tara erau, vineri seara, 474 e cadre medicale confirate cu coronavirus.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.