Ceremonie impresionanta in Romania de Pastele catolic. Oamenii au participat la sfintirea bucatelor, respectand masurile de restrictie

Ceremonie impresionanta in Romania de Pastele catolic. Circa 3.500 de oameni au participat duminica la ceremonia de sfintire a bucatelor. Mentionam ca toti cei prezenti au respectat strict regulile impuse de pandemie.

Autoritatile din Miercurea Ciuc au decis sa extinda zona de desfasurare a ceremoniei de sfintire a bucatelor de Paste, pentru a se putea pastra distantarea fizica. Pana acum ceremonia se desfasura doar pe platoul din fata Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc.

Astfel, s-a recurs la blocarea circulatiei pe doua bulevarde din centrul orasului, iar oamenii, purtand cosuri in care se aflau bucate de Pasti, s-au asezat in ordine intr-o zona in forma de cruce, pe o suprafata de circa 2 kilometri.

Publicitate

Organizatorii au impartit masti de protectie celor care nu aveau si s-au asigurat ca se pastreaza distanta fizica. De asemenea, pentru a reduce numarul de participanti, indemnul a fost sa participe la ritual doar un singur membru al familiei.

Organizatorii au anuntat, initial, ca se asteapta participarea a doua mii de persoane, dar numarul a fost de aproximativ 3500.

Citeste si articolul :   Alina Mungiu-Pippidi ii face cu ou si cu otet pe Iohannis si Orban, dupa atacul la Streinu-Cercel: 'Cum iti permiti? Ce e asta, dictatura militara?'

Oamenii si-au exprimat bucuria si recunostinta ca au putut lua parte, chiar si in aceste conditii, la un eveniment foarte important pentru oras, in contextul in care anul trecut acest ritual a fost anulat, iar slujba de sfintire a fost transmisa online, din cauza pandemiei de COVID-19.

Publicitate

„Este ceva extraordinar. Am asteptat acest moment si vad ca se realizeaza. Imi pare bine sa vad oameni de ordine care intotdeauna ne-a ajutat la acest eveniment, iar acum isi fac treaba cum trebuie.

Asa ca suntem foarte fericiti, aproape nu am cuvinte. Ne intalnim foarte rar, nu prea iesim din casa, iar acum ne-am intalnit cu oameni pe care nu i-am vazut de un an de zile. Nu imi doresc decat sa se termine, sper ca in cateva luni sa se termine”, a declarat un barbat care participa la eveniment.

„Este un semn ca mergem intr-o directie buna”,  a spus un al locuitor al orasului

Citeste si articolul :   Una dintre cele mai bune vesti din ultimele zile: un vaccin romanesc care sa previna imbolnavirea de COVID-19 chiar este posibil.

„Invierea inseamna speranta, iar faptul ca ne-am intalnit astazi, ne da speranta ca vom trece cu bine peste tot”, a marturisit o femeie cu lacrimi in ochi.

Slujba de sfintire a bucatelor a fost oficiala de episcopul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia, Tamas Jozsef.

„Acest moment e unul plin de bucurie, de eliberare spirituala ca putem fi aici, impreuna. Isus a spus: ‘Unde doi sau trei oameni se aduna in numele meu, acolo sunt si Eu”. Aici suntem mai multe mii. Ne rugam ca bunul Dumnezeu sa puna capat acestei pandemii si ca traiul in aceasta tara sa se imbunatateasca.Va dorim Sarbatori Pascale binecuvantate tuturor”, a spus preotul Darvas-Kozma József.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.