Traian Basescu: “Trebuie pregatite 20-30.000 de locuri in hoteluri, in care sa se intre direct in carantina indiferent ca vii din zona rosie sau din zona galbena din tari precum Italia, Spania, Franta, Regatul Unit, Olanda. Masurile sunt mult prea slabe fata de gravitatea situatiei”

In cadrul emisiunii “Punctul culminant” moderata de jurnalistul Victor Ciutacu, fostul presedinte Traian Basescu a comentat masurile anuntate de Ministerul de Interne dupa instituirea starii de urgenta.

“Sunt masuri slabe. Guvernul trebuie sa inteleaga, in mod deosebit Ministerul de Interne, ca avem o luna si jumatate intarziere in luarea de masuri ferme. Nu este posibil ca la ora asta sa mai discutam cine intra in carantina si cine face izolare acasa. Trebuie pregatite 20-30.000 de locuri in hoteluri, in care sa se intre direct in carantina indiferent ca vii din zona rosie sau din zona galbena din tari precum Italia, Spania, Franta, Regatul Unit, Olanda. Masurile sunt mult prea slabe fata de gravitatea situatiei”, a declarat Traian Basescu, la Romania TV.

Europarlamentarul considera ca numarul persoanelor infectate cu coronavirus este mult mai mare decat cel anuntat de autoritati.

“Situatia pe care o primim este doar cea pentru care s-au facut teste. Raportare este pentru 4.150 de teste, dar in Romania au intrat zeci de mii de oameni veniti din zone infestate cu virusul acesta ticalos”, sustine Basescu.

“Daca am avea 212 infestati in aceasta tara, ar trebui sa jucam perinita in Piata Constitutiei, dar ma tem ca avem mult mai mult la ora asta”, a adaugat fostul presedinte.

Citeste si articolul :   Alerta de vreme severa. ANM a emis o informare meteo pentru urmatoarele ore. Zonele afectate

Europarlamentarul PMP afirma ca autoritatile romane au fost prinse nepregatite cu toate ca stiau despre epidemia de coronavirus din China.

“Desi stiam ca economia europeana, precum si e si cea americana, e legata de China, desi stiam ca turismul in Europa este extrem de vizat de chinezi, n-am facut nimic in Europa, nu numai in Romania. In Romania, necazul este ca am privit cu ochii mari si umezi la ce se intampla in Italia si in Spania, si, desi veneau romanii valuri-valuri, noi nu am luat niciun fel de masura”, a afirmat fostul presedinte.

Traian Basescu a spus ca oprirea zborurilor pe ruta Romania – Italia trebuia facuta “din minutul unu”.

“As mai lasa avioanele spre Bruxelles din motive politice. Legatura cu Bruxelles nu se poate intrerupe. Si Germania care a tinut foarte bine sub control situatia”, a precizat Basescu.

Basescu: “Nu suntem pregatiti sa facem fata epidemiei”
Europarlamentarul PMP sustine ca daca ni se pare ca aceasta criza generata de epidemia de coronavirus “este doar problema Romaniei, vom pierde sume enorme”.

Citeste si articolul :   Coronavirus. 1.470 de cazuri noi si 26 de decese in ultimele 24 de ore

“Din pacate, atat decretul domnului presedinte, cat si anunturile penibile facute de Ministerul de Internre nu au nicio treaba cu Europa. Suntem o tara de autisti.

In timp ce UE ia masuri pentru a sprijini in bloc statele UE, noi vorbim strict ca am preluat politia locala, ca salvarea trece in subordinea domnului Arafat. Astea sunt masuri elementare care trebuiau luate acum doua luni”, a afirmat fostul presedinte.

Traian Basescu, despre noul coronavirus: “E un virus ticalos”
Fostul presedinte a tras un semnal de alarma cu privire la victimele provocate de pandemia de coronavirus.

“Am luat cifrele oficiale ale OMS de dimineata. Rezulta ca fata de imbolnarii 182.725 avem 7174 de decese. Asta inseamna 3,92 la suta mor dintre cei care contracteaza acest virus. La gripa sezoniera este 0,92%. Numarul de decedati raportat la numarul de recuperati a rezultat la fiecare 100 de oameni recuperati mor opt oameni. Nu este de joaca! Este un virus ticalos!”, a spus Traian Basescu.

Autor